Preşedintele Plus, europarlamentarul Dacian Cioloş, crede că Alianţa USR-Plus trebuie să dezvolte o abordare inclusivă şi nu scoaterea în faţă a unui lider care să o controleze, el propunând ca orientările diferite din cele două formaţiuni să fie puse împreună şi nu amplificat conflictul dintre acestea. Cioloş îşi doreşte ca evoluţia dintre cele două partide să ducă la fuziune, dar aceasta nu trebuie să fie un scop în sine, ci o consecinţă a unui proces care să vină natural. el vorbeşte despre o structură de conducere unică a alianţei, care să reprezinte orientările diferite care se regăsesc în cele două partide, precum şi despre constituirea unui guvern din umbră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Credem că alianţa trebuie să dezvolte în perioada următoare o abordare inclusivă şi nu scoaterea în faţă a unui lider care să pună mâna pe o structură şi să o controleze. Şi asta este ce vrem să propunem colegilor din Plus şi evident colegilor din USR. În USR şi în Plus nu e un secret, sunt mai multe orientări, mai multe grupări care noi credem că trebuie puse împreună acum şi nu trebuie amplificat conflictul dintre ele. Propunerea noastră asta este, să lucrăm împreună, să facem un atuu din această diversitate pe care o avem în cele două partide şi să găsim formula prin care putem lucra împreună în unitate”, a declarat Cioloş.
El speră ca această evoluţie să ducă la un moment dat la fuziunea dintre cele două partide. 
“Sperăm ca evoluţia acestei unităţi să ducă la un moment dat spre fuziune, dar fuziunea nu trebuie să fie un scop în sine, ci o consecinţă a unui proces care trebuie să vină natural şi de la bază astfel încât ne dorim să propunem colegilor de la USR un mod de lucru în perioada următoare care să întărească încrederea în faptul că alianţa poate să ia decizii care să fie asimilate şi respectate de cele două partide. Venim cu trei propuneri pe care să le discutăm săptămâna viitoare la reuniunea birourilor reunite ale celor două partide”, a mai spus liderul Plus. 
Cioloş susţine că o propunere este o structură unică de conducere a alianţei. 
“Propunem o structură executivă unică de conducere a alianţei, care să reprezinte orientările diferite care se regăsesc în alianţă, în cele două partide. Propunem constituirea unui guvern din umbră şi a unui program politic comun, trebuie să avem o formulă executivă care să ne permită să urmărim deciziile pe care le ia Guvernul în funcţie în momentul de faţă, să venim cu ideile şi cu propunerile noastre de îmbunătăţire şi să ne pregătim de guvernare, credem că în felul acesta putem avea o guvernare eficientă şi în momentul de faţă, v-am spus că vom susţine acest guvern, dar vom urmări îndeaproape activitatea şi vom veni cu ideile şi cu observaţiile noastre şi vom pregăti pe parcurs şi programul de guvernare”, a explicat europarlamentarul.
El a precizat că a treia propunere se referă la finalizarea până la sfârşitul lunii februarie a selecţiei candidaţilor unici pentru alegerile locale. 
“În al treilea rând vrem să propunem colegilor de la USR să finalizăm până la sfârşitul lunii februarie cel târziu selecţia candidaţilor unici pentru alegerile locale şi vrem să propunem ca aceste lucru să se facă în primul rând prin înţelegeri amiabile la nivel local între structurile de conducere ale celor două partide, acolo unde este nevoie chiar cu mediarea structurii centrale de conducere a alianţei şi acolo unde nu va fi posibilă o înţelegere amiabilă să identificăm candidaţii pe criterii meritocratice, în primul rând, pornind de la votul şi susţinerea membrilor celor două partide la nivel local”, a mai declarat Cioloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.