Preşedintele USR, Dacian Cioloş, premier desemnat, afirmă că nu există o listă a potenţialilor miniştri într-un guvern al formaţiunii, dar s-a convenit să se gândească la nume. "Evident că pentru unele portofolii sunt, probabil pentru multă lume, nume evidente (...) Avem oameni şi avem de unde alege, deci vom avea o discuţie în momentul în care ne va fi clară situaţia", arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cioloş a fost întrebat, joi seară, la TVR, despre o listă a potenţialilor miniştri dintr-un eventual guvern USR.

"Una? Eu am văzut vreo patru sau cinci, fiecare se amuză să facă câte o listă şi să o scrie de mână ca să pară cât mai originală. Nu există", a replicat Cioloş.

El a explicat că a convenit cu colegii din Biroul Naţional al USR să se gândească la nume.

"Evident că pentru unele portofolii sunt, probabil pentru multă lume, nume evidente pentru că avem colegi în USR PLUS... nu doar foştii miniştri, dar avem colegi care au fost miniştri şi în 2016, care au fost miniştri şi acum câteva luni, care au activitate foarte dinamică şi vizibilă şi eficientă în Parlament. Avem oameni şi avem de unde alege, deci vom avea o discuţie în momentul în care ne va fi clară situaţia, dacă construim un guvern de coaliţie, cu partenerii dela PNL şi UDMR, dacă îşi vor dori şi ei acest lucru, sau dacă vom merge singuri şi ne pregătim pentru aceste variante şi la sfârşitul aceste săptămâni vom lua o decizie", a afirmat Dacian Cioloş.

El a subliniat că România trebuie guvernată şi în situaţiile dificile.

"Ăsta e testul de fapt adevărat al unui politician sau al oricărui om care îşi propune un proiect, care vrea să construiască ceva, să reformeze, să facă lucrurile mai bine. Nu guvernezi doar când e soare, când e vară, când totul merge bine, când recoltele sunt abundente, când toată lumea e mulţumită, guvernezi şi în situaţii dificile şi tocmai în situaţii dificile oamenii au nevoie să te simtă aproape, să simtă empatia, să simtă că le vezi problemele şi cauţi soluţii, chiar dacă nu întotdeauna le găseşte pe cele mai bune", a susţinut el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.