Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat marţi la Parlament despre discuţiile din coaliţei că vorbim de cumulul de salariul şi pensie specială, numai de zona bugetară, el precizând că dacă prin acel cumul depăşeşti salariul brut al preşedintelui, e normal să vii, dacă e constituţional, cu o impozitare suplimentară. El a precizat că este vorba şi despre pensii şi despre venituri, pentru că nu poţi veni să impozitezi numai pensii, pentru că este neconstituţional, şi atunci faci cumulul de venituri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Avem discuţiile de exemplu cu autorităţile de reglementare. Au, după cum bine ştiţi, nişte venituri substanţiale, convenite la nivel european, nu Ciolacu a decis lucrul ăsta sau Ciucă. Normal că trebuie, ai nişte venituri impuse de la nivel european, să ai 7.000, 8.000 de euro, la ANCOM, la ASF, la ANRE, dar atunci dacă ai aceste venituri impuse de UE, ţinând cont că nivelul de salarizare în România nu este cel de la nivelul Uniunii Europene, este normal ca ce depăşeşte venitul brut al preşedintelui să fie impozitat”, a spus el despre intenţiile guvernului. 

Marcel Ciolacu a afirmat: ”Dacă vrem să minţim în continuare românii şi să mai obţinem cinci, zece voturi, să manipulăm în continuare, avem o abordare simplistă şi venim cu lozinci neserioase”.

”Normal că vorbim şi de pensii şi despre venituri. Pentru că nu poţi veni să impozitezi numai pensii, este neconstituţional, şi atunci faci cumulul de venituri”, a mai spus Ciolacu.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Întrebat despre cumulul pensie-salariu, Marcel Ciolacu a spus că sunt două drepturi prevăzute în Constituţie, la muncă şi la pensie. ”Legiuitorul nu poate interveni să ia acest drept. Pe această discuţie, sub nicio formă în ordonanţă, nu putem să prinde cumul pensiei cu salariul. Au fost mai multe discuţii privind constituţionalitatea acestui demers. Atunci am discutat mai multe variante. Din punctul meu de vedere, sunt cazuri în care faci cumul, dar ai o pensie de 2.000 de lei şi eşti şi portar la o primărie - eu nu pot lua dreptul acelui om să-şi acopere minimum necesar familie”, a spus el.

”Vorbim de cumulul de salariul şi pensie specială. Vorbim numai de zona bugetară. În acel moment, dacă prin acel cumul, depăşeşti salariul brut al preşedintelui, care e aproximativ 25.000 de lei, e normal să vii, dacă e constituţional, cu o impozitare suplimentară, pentru că sunt două venituri de la bugetul statului... În lege nu poţi să treci numai pe cei care au şi componentă specială în pensie, nu poţi interzice numai la unii. Eu cred că abordarea corectă e zona de impozitare, pe praguri”, a spus Ciolacu.

El a menţionat că zona de privat nu a fost discutată.

”A fost vorba de veniturile numai de la statul român”, a explicat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.