Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că vom avea, din punctul lui de vedere, cea mai mare creştere economică din Europa, anul acesta, şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi în continuare pe investiţii. Nu este o catastrofă deficitul, a mai arătat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În fiecare an, după ce închidem cu deficitul în decembrie, după ce constatăm cu toţii, nu numai dumneavoastră, şi eu, şi cetăţenii, că nu s-a întâmplat nicio nenorocire, nu a venit nicio apocalipsă, dimpotrivă, v-am spus că anul trecut ne-am încadrat cu minimum 0,5, anul acesta ne încadrăm cu minimum 0,7”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. ”În ceea ce priveşte deficitul, începem din februarie, după ce a trecut Crăciunul şi au fost scumpirile, pe urmă vorbim îmn ianuarie cât de tare s-au scumpit verdeţurile, lucru normal că a venit iarna, începem discuţiile despre ce catastrofal va fi deficitul la sfârşitul anului şi mai ales cât de scumpă va fi carnea de miel de Paşte. E un lucru normal. Nu este o catastrofă deficitul”, a completat el. Ciolacu a menţionat că, ”PNRR ne spune că în doi ani trebuie să facem spitalele, altfel pierdem bani”. ”Deci ritmul va fi unul susţinut şi, atunci, economia, se autofinanţează şi vom avea, din punctul meu de vedere, cred că cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta. Şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi o creştere economică, în continuare, pe investiţii", a mai declarat Ciolacu.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.