Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că mai mulţi lideri de partide vor cere Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la Ordonanţa de modificare a sistemului electoral, aprobată de Guvernul Orban în şedinţa de marţi seara. De asemenea, Ciolacu solicită desecretizarea stenogramelor din acea şedinţă de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ciolacu a declarat, miercuri, că va sesiza şi Comisia de la Veneţia în legătură cu modificările aduse sistemului electoral. 
 
"În virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei, în acest moment nu am acces la toate ordonanţele votate azi-noapte de către Guvernul Orban. Îi felicit între ghilimele pentru acest record absolut de 25 de ordonanţe şi 21 de hotărâri de guvern date într-o noapte. Categoric vom scrie, mai mulţi preşedinţi de partide, Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la ordonanţa de modificare a sistemului din nou electoral. O să sesizăm iarăşi comisia de monitorizare de la APCE, dar şi Comisia de la Veneţia şi nu în ultimul rând o să solicităm desecretizarea stenogramelor din şedinţa de guvern de azi-noapte. Să vadă şi să citească toţi români ce s-a putut întâmpla într-o şedinţă de guvern în toiul nopţii”, a spus liderul PSD.
 
Ciolacu a precizat că mai multe declaraţii va face după moţiunea de cenzură, despre care a menţionat că va trece.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.