Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, speră ca gazul rusesc să fie înlocuit în proporţia cea mai mare de gazul românesc, precizând că este convins că în următoarele săptămâni legea offshore va trece prin Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, cum va fi afectată România din punct de vedere economic de conflictul din Ucraina.

“Întreaga Europă va fi afectată. E normal că ţările cele mai apropiate vor fi afectate cel mai mult. (...) Sunt convins că vom găsi soluţiile cele mai bune să depăşim şi această criză”, a precizat liderul PSD.

El a mai fost întrebat dacă există posibilitatea să rămânem fără gaz anul viitor.

“Nu avem nici cea mai mică problemă şi avem un an ca să rezolvăm şi să ne pregătim pentru anul viitor”, a precizat preşedintele social-democraţilor.

Întrebat cu ce va fi înlocuit gazul rusesc, Ciolacu a răspuns: “Sper să fie înlocuit în proporţia cea mai mare de către gazul românesc. Dependenţa noastră de Rusia este cea mai mică din Europa, de 10 la sută”.

El s-a mai referit şi la legea offshore.

“Legea offshore e o prioritate pentru mine. Ea va trece prin Parlament. (...) Sunt convins că în următoarele săptămâni legea offshore va trece prin Parlament. (…) Mai mult ca sigur prioritatea gazului extras să fie industria românească”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.