Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că senatorul Ion Ganea, ”descoperit de către CNSAS că a fost turnător al Securităţii, nu s-a mai regăsit pe listele PSD”, întrucât partidul a luat decizia de a nu avea astfel de candidaţi. Întrucât a boicotat introducerea pe ordinea de zi a Senatului a proiectului de lege pentru stabilirea datei alegerilor, Ganea a fost exclus din PSD, iar Ciolacu susţine că PNL i-ar fi propus funcţia de guvernator al Deltei, ”pentru gestul eroic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a vorbit, joi seară, la Antena 3, despre exluderea lui Ion Ganea din PSD.

”Ei (PNL – n.r.) au blocat activitatea Senatului în întregul său, ca această lege (cu alegerile – n.r.) să nu intre pe ordinea de zi. A fost un boicot şi, pe de altă parte, un senator descoperit de către CNSAS că a fost turnător al Securităţii, de la organizaţia de la Tulcea, şi ştiţi decizia noastră, sub nicio formă astfel de persoane să nu mai candideze, nu s-a mai regăsit pe listele Partidului Social Democrat şi am înţeles că i-au promis că o să îl facă guvernatorul Deltei dacă face acest gest eroic. În acest moment, din cauza aceasta nu funcţionează Senatul”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că Alina Gorghiu l-a convins pe Ganea.

Pe ordinea de a Consiliului Politic Naţional al partidului de joi s-a aflat excluderea lui Ion Ganea din partid, secretar al Biroului Permanent al Senatului, care a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii forului legislativ pentru a nu putea fi trimis la comisie şi apoi în plen proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor şi nu Guvernul.

Conducerea Senatului nu a avut cvorum pentru a doua zi consecutiv pentru a aproba trimiterea la Comisia juridică, pentru raport, a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.