Marcel Ciolacu a afirmat că Florin Cîţu, atunci când era ministru de Finanţe a tăiat investiţiile în spitale până la 2,5%, iar totalul cheltuielilor cu personalul din snătate, salarii şi sporuri, a fost sub 9%. „Să te foloseşti de morţii de la “Matei Balş” pentru a-ţi argumenta austeritatea ne arată, Cîţule, că eşti expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi”, i-a transmis liderul PSD actualului premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cîţule, le-ai arătat românilor cât de neom poţi să fii, minţind o ţară întreagă aflată în stare de şoc în ziua tragediei de la Balş, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii şi sporuri! Te-ai folosit, meschin şi calculat, de impactul mediatic al dramei pentru a emite o ticăloşie patentată de Băsescu, acum un deceniu: să asmuţi categorii de români împotriva altora…
 
Adevărul este simplu şi se află în actele bugetare pe 2020, girate chiar de tine, Florin Cîţu, ca ministru al Finanţelor:
 
- Totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puţin decât pretinzi, mitomanule!
 
- Ai tăiat anul trecut investiţiile în spitale, atât de clamate acum de tine, până la un infim 2,5%! Şi asta în an de pandemie, când tu şi Orban tocaţi aiurea banii ţării pe afaceri de partid gen Unifarm!
 
- Salariile mediciilor, triplate de PSD pentru a stopa exodul acestora, ne ţin încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.
 
Să te foloseşti de morţii de la “Matei Balş” pentru a-ţi argumenta austeritatea ne arată, Cîţule, că eşti expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul!”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.