Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că s-a discutat cu PNL ca cele două ministere avizatoare - cel al Finanţelor Publice şi cel al Justiţiei - să revină câte unuia dintre partide mari într-o eventuală coaliţie PNL-PSD-UDMR-minorităţi naţionale. Ciolacu susţine că a existat o propunere ca fiecare dintre cele două mari formaţiuni politice să aibă premier câte un an şi jumătate, până la alegerile din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noi am luat un vot astăzi în Consiliul Politic Naţional de a avea negocieri pe programul de guvernare în primul rând, cu cei de la PNL, UDMR şi minorităţi, în vederea creării unei majorităţi. Nu am luat un vot care PSD-ul automat intră la guvernare cu PNL, UDMR şi minorităţi. Votul a fost foarte explicit”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3, întrebat dacă e clar că va exista un guvern din care PSD să facă parte alături de PNL. 
 
În ceea ce priveşte funcţia de premier, liderul social-democrat a arătat că "nu e o decizie luată, vom ţine cont de ponderile parlamentare, nu mergem după sondaje sau altceva, luăm după rezultatele pe care le-am avut la alegerile generale".
 
"Decizia în momentul acesta este că vom merge cu desemnarea unui prim ministru, dacă există consultările până când se închid negocierile", a adăugat liderul PSD. 
 
Ciolacu a afirmat că a existat o propunere ca fiecare dintre cele două mari formaţiuni politice să aibă premier câte un an şi jumătate până la alegerile din 2024. 
 
"E una dintre soluţii, dar nu s-a intrat... a fost singura discuţie de o anumită poziţie. Eu, cu certitudine, nu se va mai face un guvern din fes, vă aduceţi aminte, când au făcut guvernul, au tras din fes poziţiile. Acest lucru nu se mai face", a subliniat el.
 
Ciolacu a adăugat că îşi doreşte o discuţie cu partenerii politici, dar şi cu partenerii sociali pe tema viitorilor deţinători ai portofoliilor din Executiv.
 
"Dacă vrei să ai o construcţie prin care nu păcăleşti niciuna dintre părţi - fiindcă e foarte important, chiar dacă duci negocierile fără principii, la un moment dat unul va fi păcălit şi atunci toată această construcţie o faci pentru o perioadă foarte scurtă fiindcă cel păcălit va răsturna această construcţie, va găsi motive să iasă din această construcţie. Şi s-a discutat că există două ministere avizatoare: cel al Finanţelor şi cel al Justiţiei. Este normal ca unul să fie la un partid şi celălalt la celălalt partid, cele două partide mari. Este exclus altfel să faci, fiindcă se balansează puterea şi atunci nu ai făcut nicio construcţie normală şi credibilă”, a explicat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.