Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

„Am avut o discuţie şi la 2 dimineaţa si la 6 dimineaţa şi la ora 8.00 cu ministrul Apărării. E adevărat că la ora 8.00, ţinând cont că domnia sa nu a dormit deloc, nu se confirmă încă lucrurile. E un sistem normal care a funcţionat peste tot. Au fost inundaţille în New York. A existat un sistem de informare a populaţiei”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat despre subiect, sâmbătă la Timişoara.

El a mai spus că nu crede că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România, care este membră a NATO şi UE.

„Sunt ferm convins că în continuare, ca şi astăzi de dimineaţă, Ministerul Apărării va informa transparent presa. Nu avem probleme. Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment. Eu nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România. Acest lucru se datorează, în primul şi în primul rând, faptului că suntem membri NATO şi ai UE”, a mai spus Ciolacu.

Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis, vineri seară, pentru localităţile din toată zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de graniţă a judeţului Galaţi, prin care oamenii sunt avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi sunt sfătuiţi să se adăpostească. La Galaţi au fost declanşate căutări după ce un apel la 112 a semnalat că ar fi căzut un obiect într-o zonă din apropierea oraşului.

Conform prefectului judeţului Galaţi, zona a fost izolată. Ministerul Apărării Naţionale a transmis, sâmbătă dimineaţă, că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, MApN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.