Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi seară, că responsabil cu organizarea alegerilor locale este Guvernul României, el afirmând că nu are nicio comunicare cu premierul Ludovic Orban, dar că i-a transmis acestuia o scrisoare în care i-a cerut să se prezinte în faţa Parlamentului şi ”să spună clar dacă au scăpat situaţia de sub control”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Responsabili cu organizarea alegerilor sunt cei de la Guvernul României. Eu am trimis o scrisoare premierului Orban şi domnul Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului, a semnat cu mine scrisoarea, ca primul ministru să vină în faţa plenului reunit al Parlamentului şi să spună foarte clar dacă au scăpat situaţia de sub control şi vedem că s-au luat noi măsuri de restricţii. Astea sunt atribuţiile constituţionale. Când vrei să guvernezi, să fii prim-ministru ai şi beneficii de a sta în izolare la Vila Lac cu piscină, dar ai şi responsabilităţi. Responsabilitatea domnului Orban este clară, să vină să spună, nu numai clasei politice, cât şi românilor, dacă pot fi organizate alegeri, dacă pot fi deschise şcolile şi să dea lămuriri şi asigurări că românii pot merge în siguranţă, în ceea ce priveşte sănătatea lor, în ziua alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR1, marţi seara.

Liderul social-democrat spune că situaţia provocată de pandemia de coronavirus îi depăşeşte pe guvernanţi.

”Este clar că situaţia îi depăşeşte, a scăpat de sub control, românii nu mai au încredere în acest guvern, acest guvern este lipsit total de credibilitate şi din punctul nostru de vedere, acest guvern trebuie să plece”, a mai declarat Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai adăugat că nu are nicio comunicare cu premierul Ludovic Orban.

”Eu nu am nicio comunicare cu domnul Orban. I-am făcut o scrisoare în care i-am cerut să vină în faţa Parlamentului să spună, dacă sunt în stare să ţină aceste alegeri, astfel încât sănătatea românilor să nu fie pusă sub pericol. I-am solicitat în acea scrisoare să ne spună ce se întâmplă şi cu şcolile. Aşteptăm răspunsul domnului Orban, nu a avut timp până acum. Este atributul Guvernului să organizeze alegeri, nu este atributul clasei politice”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va merge lunea viitoare în Parlament pentru a prezenta măsurile pentru gestionarea pandemiei de coronavirus în ceea ce priveşte posibilitatea deschiderii şcolilor şi organizării alegerilor locale, însă îi va fi destul de greu să acopere toate temele, având în vedere „cele cinci minute pe care mi le acordă, cu mare generozitate, conducerea Camerei Deputaţilor”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.