Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, le-a transmis, vineri, colegilor din partid, că îi aşteaptă un an electoral greu, în care trebuie să facă faţă unor provocări cu care nu s-au confruntat până acum, cum ar fi războiul. Ciolacu se aşteaptă ca PSD să fie atacat, întrucât este cel mai mare partid, dar susţine că dezbinarea poate veni doar din interior. Liderul PSD le-a cerut aleşilor să nu se teamă de reformă, dacă vor explica oamenilor de ce aceasta trebuie făcută. ”Nu veţi pierde alegerile”, le-a transmis Ciolacu colegilor de partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate problemele noastre au pornit din interior. Se va încerca, oameni buni şi s-a încercat şi până acum. Va încerca în continuare această dezbinare din interior. Deja eu am cicatricile, suntem tăbăciţi şi sunt ferm convins că împreună cu dvs, împreună cu toţi colegii, vom aborda anul 2024 la fel cum am făcut-o întotdeauna, mai ales că venim după nişte alegeri în care ne-am situat pe primul loc, nu le-am câştigat, n-am avut 50%”, a declarat, vineri, la la Conferinţa de alegeri de la PSD Vâlcea, Marcel Ciolacu,

Preşedintele PSD afirmă că ”este un moment complicat”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Un moment complicat, nu neapărat pentru noi, politicienii, un moment complicat pentru români. Un moment complicat pentru întreaga Europa. Suntem într-o criză de securitate venită după o criză pandemică dublată cu o criză energetică, după o emoţie foarte mare, după o inflaţie cum nu a mai fost niciodată în Europa şi în lume, cu foarte multe provocări”, a mai declarat preşedintele PSD.

Acesta afirmă că PSD trebuie să facă faţă noilor provocări ale societăţii, având în vedere şi apropierea războiului şi faptul că ”urmează cel mai complicat an electoral”.

”Este normal să existe opoziţie, este normal, când ajunge un prim-ministru din partea Partidului Social Democrat, imediat să apară apocalipsa. Este normal să fim cei mai atacaţi pentru că suntem cel cel mai mare partid din România. Suntem Partidul Social Democrat, nu suntem ciuma roşie, (...) suntem cel mai serios partid şi avem cei mai buni specialişti în interiorul partidului. Este indiscutabil acest lucru. Facem diferenţa întotdeauna când suntem la guvernare, ne-am implicat la guvernare când eram în pragul unei crize sociale. Ăsta este adevărul. Nu exista o coerenţă şi o eficienţă guvernamentală. Nu îmi pare rău că ne-am implicat la guvernare. A fost decizia corestă”, a adăugat liderul PSD.

Acesta crede că reformele trebuie făcute acum, întrucât România nu-şi permite să mai piardă un an.

”Nu putem face faţă noilor provocări încercând să nu luăm decizii, încercând să punem problemele sub preş ca să le abordăm după ce trec alegerile. România nu-şi mai permite să piardă un an de zile. Am pierdut suficient, am scăpat ritmul faţă de alte state care stăteau mai rău decât noi. Nu vă fie frică de reforme, nu veţi pierde alegerile dacă veţi explica oamenilor de ce este nevoie de aceste reforme, atât la nivelul administraţiei locale, cât şi la nivelul administraţiei centrale. Este nevoie, nu să dăm oameni afară, este nevoie de o reorganizare, este nevoie de o implicare mai mare a celor care în acest moment lucrează în administraţia locală şi centrală. Este nevoie de un echilibru între veniturile din zona privată şi veniturile din zona publică”, a adăugat premierul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.