Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că PSD şi PNL vor vota împreună după interesele românilor în Parlamentul European. La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a adăugat că România va viza o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European, care va fi ocupată de un liberal sau de un social-democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderii Alianţei PSD-PNL au fost întrebaţi, vineri, de ce i-ar vota românii la alegerile europarlamentare şi ce vor aduce pentru români din Parlamentul European. 
 
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că cele două partide vor vota la fel în Parlamentul European, în interesul României.
 
“O veste bună pentru România. În acest moment, cum spunea domnul Rareş Bogdan, Partidul Naţional Liberal face parte din o familie politică europeană - EPP. Noi facem parte, Partidul Social Democrat, din SND. Am o veste bună pentru români şi tristă pentru familiile noastre europene. Şi PSD-ul şi PNL-ul vor vota împreună după interesele românilor în Parlamentul European din acest moment. Sunt ferm convins că în perioada următoare o să se vină cu programul detaliat şi există acest program. Există şi programul administrativ pentru Bucureşti”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
El a fost completat de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, care a afirmat că cele două partide doresc o funcţie de vicepreşedinte în Parlamentul European. 
 
“Vom ataca o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European, care va fi ocupată de un reprezentant al PNL sau PSD cu un vot comun al celor 17, 20, 21 de europarlamentari din delegaţia României, care va conlucra pentru România. Vom ataca comisii extrem de importante, două preşedinţii de comisii cheie, atât din zona economică, cât şi din zona politică de extindere, coordonatori. Legat de comisarul european este o discuţie pe care o va avea premierul României cu preşedintele României şi preşedintele Senatului României. Sunt absolut convins că România va avea un comisar extrem de bun, fie că e vorba de extindere, fie că e vorba de transport, fie că e vorba de dezvoltare, fie că e vorba, de ce nu, de agricultură, că avem al treilea număr de fermieri înscrişi la Uniunea Europeană după Franţa şi Germania”, a declarat Rareş Bogdan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.