Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că o propunere nerealistă de reducere a cantităţii de pesticide din agricultură a fost respinsă în Parlamentul European. ”Vrem şi noi o agricultură prietenoasă cu mediul, dar nu se poate face fără a ţine cont de realităţile existente în fiecare ţară”, a subliniat Ciolacu, arătând că fermierii din alte state folosesc cantităţi şi de 4 ori mai mari decât ai noştri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a anunţat că ministrul Agriculturii are o veste bună pentru fermierii români, după ce ”o propunere nerealistă de reducere a cantităţii de pesticide din agricultură a fost respinsă în Parlamentul European, cu 20 de voturi”.

”Era normal să fie respinsă pentru că şi în prezent fermierii români folosesc doar o treime din media europeană, în condiţiile în care fermierii din alte state folosesc cantităţi şi de patru ori mai mari decât ale fermierilor români”, a spus Ciolacu.

”Vrem şi noi o agricultură prietenoasă cu mediul, dar asta nu se poate face fără a ţine cont de realităţile existente în fiecare ţară”, a mai arătat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.