Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că ”politrucii PNL nu suportă specialiştii care spun adevărul”. ”De asta a fost demis profesorul Streinu-Cercel. În România normală condusă de liberali, specialiştii încurcă”, susţine Marcel Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Politrucii PNL nu suportă specialiştii care spun adevărul! De asta a fost demis profesorul Streinu-Cercel! Citeam mai devreme în presă că Statul NewYork şi Austria au finalizat deja testarea prin sondaj a populaţiei. Au date exacte acum şi ştiu cum să planifice reîntoarcerea la activitate şi relansarea economiei! La noi, profesorul Streinu-Cercel- cel care a propus testarea prin sondaj, tocmai a fost demis. Nu pentru că i s-ar reproşa ceva în activitatea sa de specialist. Ci pentru că, în urmă cu trei luni, atunci când toată lumea – mai puţin preşedintele Iohannis şi PNL! - era speriată de ce urma să vină, Streinu-Cercel a propus un plan de măsuri, un plan ce nu s-a aplicat vreodată, deci fără urmări”, a scris Ciolacu, vineri, pe Facebook.

Potrivit acestuia, profesorului Streinu-Cercel ”i s-a reproşat delictul de opinie, deoarece a avut curajul să le-o spună verde-n faţă că în România nu se testează”.

”Nu pentru că nu am avea capacitate, ci pentru că Guvernul NU VREA! De asta l-au şi înlocuit cu o persoană care a spus că statul român testează şi aşa prea mult. Mistificarea de la cel mai înalt nivel o cred doar cei care au făcut-o! Sunt sigur că oamenii au văzut singuri adevărul. La fel, cum am văzut că, în România normală condusă de liberali, specialiştii încurcă. Pentru că specialiştii nu fac jocul unui guvern de paie, incompetent şi de rea-credinţă, pentru că specialiştii au curajul să spună adevărul, pentru că specialiştii nu pot fi controlaţi! Şi, de aceea, trebuie înlocuiţi cu politruci...”, a mai scris Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid din Ministerul Sănătăţii şi nici nu mai este membru al acesteia.

Premierul Ludovic Orban consideră "de neacceptat" ce a făcut profesorul Adrian Streinu Cercel spunând că, în calitate de preşedinte al comisiei speciale din Ministerul Sănătăţii de luptă împotriva coronavirusului, "nu avea dreptul să comunice public astfel de măsuri". "Nu poţi să menţii preşedintele comisiei anti-COVID pe un reprezentant care îşi permite să comunice public nişte opinii personale, în condiţiile în care el acţionează într-un regim instituţional", afirmă Orban.

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, spune că dacă ministrul Sănătăţii consideră că trebuie să facă o schimbare, atunci face acea schimbare, referindu-se la faptul că a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei anti-Covid din cadrul Ministerului Sănătăţii. El afirmă că "nu este nimic adevărat din ce s-a vehiculat" legat de planul redactat cu mai mult timp în urmă, spunând că în document nu apare cuvântul carantină, ci izolare la domiciliu pentru protejarea persoanelor de peste 65 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.