Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că joi va pleca la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficiali europeni şi a precizat că este decis să nu renunţe la vreo reformă şi să livreze ceea ce şi-a asumat. El consideră că eforturile financiare deosebite făcute de România în acest an pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova vor fi recunoscute de către Comisia Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Trebuie să depăşim însă toate aceste situaţii complicate şi să ducem România înainte, iar drumul ţării înseamnă astăzi calea reformelor prevăzute în PNRR cu care modernizăm administraţia şi investim miliarde de euro în transport, energie, educaţie, sănătate, agricultură, digitalizare. După amiază voi pleca la Bruxelles unde mă voi întâlni cu oficialii europeni ca să discut câteva decizii esenţiale pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe. Sunt decis să nu renunţ la vreo reformă şi să livrăm tot ce ne-am asumat. Încheiem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului REPowerEU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul trei şi vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României. Aşa că astăzi vreau, împreună cu tot cabinetul să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune cererea de plată numărul trei”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de Guvern. 
El a adăugat că este convins că va găsi cu partenerii europeni soluţia potrivită astfel încât cadrul fiscal bugetar stabilit pentru perioada 2023 – 2025 să fie actualizat. 
“Aşa cum am anunţat în şedinţa de guvern trecută, pentru asta sunt dispus să-mi pun pe masă mandatul de premier şi să-mi asum răspunderea alături de Guvern pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană. În acelaşi timp, însă, în spiritul solidarităţii europene, sunt absolut convins şi există deja semnale în acest sens, după prezenţa celor trei miniştri la Bruxelles, că şi Comisia va recunoaşte eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova. Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluţia justă astfel încât cadrul fiscal bugetar stabilit pentru 2023, 2024 şi 2025 să fie actualizat ţinând cont de aceste realităţi”, a mai transmis Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.