Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că prelungirea stării de urgenţă "fără o minimă garanţie" că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic "ar fi o inconştienţă totală". "Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie!", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciolacu afirmă, luni, într-o postare pe Facebook, că oamenii şi mediul de afaceri aşteaptă să afle de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern care este perspectiva, întrucât ei şi-au îndeplinit obligaţiile cetăţeneşti: au stat în case şi au respectat regulile impuse de autorităţi.

"Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgenţă?! Avem peste 1,2 milioane de români care şi-au pierdut locul de muncă sau sunt în şomaj tehnic, zeci de mii de firme închise şi miliarde de euro pierdute. În aceste condiţii, prelungirea stării de urgenţă #fără o minimă garanţie că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconştienţă totală", spune Ciolacu.

El le cere preşedintelui Iohannis şi Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgenţă să fie însoţită obligatoriu de: transparentizarea informării, deciziilor şi achiziţiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgenţă; Plan de acţiune pe termen scurt şi mediu în domeniul sanitar pentru #testarea populaţiei, o condiţie obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă şi reluarea activităţilor economice; Măsurile economice şi sociale, pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, pentru protejarea #puterii de cumpărare a românilor, #păstrarea locurilor de muncă şi #limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile şi insuficiente, după cum se poate observa!); Proiectele majore de #investiţii pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgenţă pentru a reporni economia; Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgenţă în #agricultură pentru limitarea efectelor secetei şi asigurarea necesarului de hrană pentru populaţie.

"PSD înţelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În acelaşi timp însă, cred că toţi românii aşteaptă o perspectivă clară de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern. Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie!", mai spune Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut în urmă cu o săptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.