Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că o veste bună este faptul că reforma pensiilor speciale a fost promulgată şi a precizat că este cel mai important jalon din PNRR îndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă trei miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Altă veste bună este că reforma pensiilor speciale a fost promulgată. Este cel mai greu şi mai important jalon din PNNR îndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă trei miliarde de euro”, a transmis premierul.
 
El a anunţat că este nevoie de banii europeni. 
 
“Acum putem merge mai departe şi avem nevoie vitală de banii europeni, de exemplu. Doar domnul ministru Grindeanu ne solicită şi va primi astăzi 800 de milioane de lei din Fondul de rezervă ca să continue investiţiile din domeniul Transporturi. De aceea este important să atragem şi alte finanţări externe pentru construcţia de autostrăzi. Aprobăm un memorandum pentru negocierea contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 200 de milioane de euro. Banii vor susţine proiectul autostrăzii A3 Braşov  - Târgu Mureş - Cluj - Oradea”, a explicat Ciolacu.
 
El a adăugat că MIPE va primi 500 de milioane de lei pentru a acoperi cofinanţarea pentru cele mai importante programe de investiţii. 
 
“Astăzi acordăm Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene 500 de milioane de lei ca să acopere cofinanţarea statului pe cele mai importante programe de investiţii. Cu ajutorul acestor fonduri dăm drumul rapid la plăţi europene de peste jumătate de miliard de euro. Astfel, suntem în grafic să depăşim 90% la absorbţia pe exerciţiul financiar ce se încheie în acest an”, a explicat Marcel Ciolacu.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în urma punerii în acord cu solicitările Comisiei Europene. Proiectul de lege a fost adoptat luni de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.