Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, joi, la Râmnicu Sărat despre o eventuală posibilitate de comasare a alegerilor de anul viitor, spunând că nu crede că acest lucru reprezintă o prioritate pentru românul de rând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu am o problemă. Astăzi este Ziua Internaţională a Sportului şi mi-aş fi dorit ca marii sportivi ai ţării să dezbată acest lucru şi noi politicienii să vorbim despre o eventuală reformă a sportului. S-a discutat despre posibilitatea comasării alegerilor, nu cred, sincer, că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor. Am terminat un scenariu, cel de anticipate şi acum intrăm în altul de comasare a alegerilor. Cred că mai important ceea ce se întâmplă în spatele meu, autostrada Moldovei, să găsim soluţii pentru reducerea preţurilor la produsele alimentare şi la un moment dat, cum e normal, politic vom lua şi decizii privind comasarea alegerilor, dar cred că în primul rând trebuie să respectăm legea”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat că sondajele partidului arată că, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea alegerilor de anul viitor, iar liberalii au discutat acest subiect în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional. ”Dacă există posiblitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie. Dacă nu se va găsi o soluţie vom derula patru rânduri de alegeri”, a completat premierul.
 
Conducerea PNL a decis, joi, constituirea unui grup de lucru care sa analizeze opţiunea comasării alegerilor locale cu cele generale, la propunerea secretarului general al PNL, Lucian Bode. Liberalii iau în calcul cheltuielile mari cu cele patru runde de alegeri din 2024 şi vor să vină cu soluţia comasării alegerilor locale şi parlamentare în coaliţia de guvernare, au precizat surse liberale pentru News.ro. Sondajele interne comandate pe PNL pe această temă au arătat că 67% dintre cetăţeni susţin comasarea alegerilor, în timp ce doar 30% nu susţin această variantă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.