Marcel Ciolacu a anunţat că nu a avut o întâlnire cu George Simion, liderul Alianţei pentru Unirea Românilor, ci o discuţie telefonică. Liderul PSD a adăugat că a vorbit cu acesta despre cum funcţionează Parlamentul, în contextul în care foarte mulţi aleşi ai AUR sunt la primul mandat în Legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am avut o întâlnire, am avut o discuţie telefonică cu domnul Simion. Am avut o discuţie cu un viitor coleg din Parlamentul României cum funcţionează Parlamentul şi marea majoritate dacă nu toţi viitori parlamentari AUR sunt la primul mandat. L-am contactat. Am avut o discuţie, ne-am făcut rost de telefoanele unuia celuilalt. Nu are nicio relevanţă (cine a apelat primul – n.r.)”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă luni la sediul PSD.

Întrebat dacă a discutat cu vreun alt lider politic despre un guvern de uniune naţională, Ciolacu a răspuns: „Am avut mai multe discuţii. Dacă respectăm spiritul Constituţiei, vedem persoana desemnată în funcţia de premier şi în următoarele 10 zile se fac aceste discuţii. Am văzut ce încearcă dânşii. Dânşii cu părere de rău au pierdut alegerile şi cum încearcă o coaliţie ca să se salveze pe ei însişi. Am văzut cum îşi împart funcţii”. 

Chestionat dacă a discutat şi cu UDMR, liderul social-democraţilor a replicat: „Nu am avut discuţii pentru crearea de majorităţi. Respect Constituţia, am mers la preşedinte şi pe urmă vom avea discuţii”.

El a adăugat că e clar că preşedintele Iohannis rămâne în logica unei campanii electorale şi vrea iar un Guvern al său.

„Este foarte clar că preşedintele rămâne în logica campaniei electorale şi de a ţine cu un anumit partid şi doreşte iarăşi un Guvern al său şi nu respectă spiritul Constituţiei şi PSD nu va vota categoric  în astfel de Guvern”, a completat Ciolacu.

Întrebat dacă şeful statului i-a transmis când va lua o decizie privind desemnarea premierului, liderul PSD a spus: „Presupun, ne-am informat pe toţi că urmează să aibă discuţiile cu toate formaţiunile politice. Nu ştiu. Om vedea cum se vor finaliza. Am înmânat unui consilier prezidenţial programul de guvernare, în cazul în care e folositor, indiferent de ce decizie se ia”.

Preşedintele Klaus Iohannis are luni consultări cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier. Primul partid care a participat la consultări a fost PSD.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a spus că a avut, joi, o întâlnire cu unul dintre co-preşedinţii AUR, George Simion, însă susţine că a discutat cu acesta despre rezultatul unui sondaj de opinie, nefiind vorba despre o întâlnire politică.

„Nu am vorbit despre niciun fel de alianţă politică. Nici măcar nu ne-ar ajuta dacă facem acest lucru, nici procentele nu ne ajung ca să facem o majoritate şi nici nu cred că suntem compatibili în acest moment. AUR este un partid contra sistem, noi facem parte încă din mainstream-ul politic şi atunci cu siguranţă nu avem prea multe ce să colaborăm”, a susţinut Dîncu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.