Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului să transmită „cu date exacte” care este situaţia epidemiologică şi, în contextul acestei situaţii, să anunţe dacă se deschid şcolile şi dacă alegerile locale vor fi organizate pe 27 septembrie, aşa cum s-a decis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu solicită, într-o postare pe Facebook, şefului Guvernului, Ludovic Orban, să transmită dacă se impune amânarea alegerilor locale şi a deschiderii anului şcolar.  
„Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia şi se impune amânarea alegerilor locale şi a deschiderii şcolilor! Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârşit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, aşa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenţei şi delăsării Guvernului său. Orban trebuie să lase bâjbâiala şi să spună clar, cu date exacte, care este situaţia epidemiologică şi care este perspectiva. Se deschid sau nu şcolile?! Se fac sau nu alegeri?!” a scris Marcel Ciolacu sâmbătă, pe reţeaua de socializare. 
Acesta susţine că sănătatea românilor şi soarta copiilor „nu pot fi tranzacţionate electoral”.
Alegerile locale sunt programate pentru 27 septembrie iar organizarea acestora costă circa un miliard de lei, suma incluzând şi 19 milioane de lei, cheltuieli pentru achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru alegători şi personalul din secţiile de votare, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.