Liderul PSD Marcel Ciolacu salută legea adoptată de Congresul SUA privind o strategie de lucru cu aliaţii NATO din regiunea Mării Negre: Salut decizia şi îi felicită pe colegii săi, senatorii Robert Cazanciuc şi Stefan Radu Oprea, pentru demersurile făcute în faţa reprezentanţilor Comisiilor de Apărare şi Politică Externă din Congresul american, cu ocazia vizitei în SUA din luna decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”România este parte a viitoarei Strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră! Salut decizia Congresului SUA de includere a Strategiei în Legea Omnibus pentru anul 2023, lege care prevede cheltuielile bugetare ale Guvernului american. Este o recunoaştere a importanţei regiunii Mării Negre şi implicit a rolului României în asigurarea stabilităţii şi securităţii întregii Europe.Mai mult, este o dovadă în plus a bunei funcţionări a Parteneriatului Strategic pe care ţara noastră îl are cu Statele Unite”, scrie Ciolacu pe Facebook.
În opinia sa, un climat sporit de securitate va genera implicit mai multe investiţii în economia românească!
”Îi felicit pe colegii mei, senatorii Robert Cazanciuc şi Stefan Radu Oprea, pentru demersurile făcute, în faţa reprezentanţilor Comisiilor de Apărare şi Politică Externă din Congresul american, cu ocazia vizitei în SUA din luna decembrie”, conchide liderul PSD.
Pentru prima dată, Administraţia americană va avea o strategie de lucru cu Aliaţii privind regiunea Mării Negre , a decis Congresul SUA, conform Ambasadei României la Washington, care precizează că Legea care conţine această prevedere merge la promulgare la preşedintele Statelor Unite.
”Congresul SUA a adoptat Legea Omnibus privind alocările bugetare aferente anului fiscal 2023. Printre prevederile acesteia se regăseşte solicitarea legislativului american ca, în 6 luni de la promulgarea legii, Secretarul de Stat al SUA împreună cu şefii altor agenţii federale relevante să prezinte Congresului o strategie de lucru cu aliaţii NATO din regiunea Mării Negre, pentru aprofundarea relaţiilor economice, consolidarea asistenţei economice şi de securitate pentru statele din regiune, inclusiv prin sprijinirea eforturilor pentru creşterea rezilienţei democratice”, anunţă reprezentanţa diplomatică într-un comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.