Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a afirmat, în plenul reunit de miercuri al Parlamentului consacrat Zilei Naţionale a României, că toată clasa politică are datoria de a stabiliza România în perioada următoare, fără a ţine cont de mizele politice sau electorale. Printre cei invitaţi să ţină discursuri la şedinţa solemnă, potrivit memorandumului intern discutat în Birourile permanente reunite ale Camerei şi Senatului, a fost şi şeful statului Klaus Iohannis, care nu a fost prezent miercuri în Legislativ. Nici Florin Cîţu nu a mai participat la plenul reunit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sărbătorirea a 103 ani de la reunirea într-un singur stat a românilor din Vechiul Regat, Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş ne găseşte astăzi la finalul unei crize politice. Am reuşit să punem punct haosului politic prin maturitate şi responsabilitate. Am reuşit să punem bazele unei coaliţii puternice de guvernare. Eforturile depuse de părinţii Marii Uniri, faptul că au lăsat deoparte ceea ce îi despărţea şi s-au concentrat pe ceea ce-i unea, ar trebui să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga clasă politică actuală, mai ales în această perioadă dificilă în care crizele sanitară, economică, socială şi politică au afectat vieţile tuturor românilor”, a afirmat Marcel Ciolacu, în şedinţa solemnă comună a celor două Camere consacrată sărbătoririi zilei de 1 decembrie, Ziua Naţională a României.

El a vorbit şi despre datoria clasei politice de a stabiliza România în perioada următoare, indiferent de mizele electorale sau politice.

„Întreaga clasă politică are datoria să stabilizeze România în perioada care vine, indiferent de mizele politice sau electorale. Această zi de sărbătoare ne aminteşte că avem datoria de a colabora între noi. Este o datorie faţă de români şi faţă de România. Istoria ne cheamă la fapte, e consemnat în actul de convocare a Adunării Naţionale de la Alba Iulia. Unirea tuturor românilor a fost posibilă datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii de atunci ai ţării au ştiut să le valorifice pentru binele României. Unirea nu ar fi fost posibilă fără jertfa celor care au plătit cu sângele pe frontul de luptă, cărora le cinstim memoria şi care merită pe deplin recunoştinţa noastră. Cred cu tărie însă că cel mai potrivit omagiu este acela de a acţiona cu înţelepciune şi dedicare, lăsând orgoliile şi interesele politice deoparte, pentru că astăzi, ca şi atunci, istoria ne cheamă la fapte. Ţine doar de noi să acţionăm ca oameni politici responsabili pentru binele românilor, pentru viitorul nostru, al copiilor noştri, pentru România”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.