Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la aniversarea a 30 de ani de activitate Philip Morris în România, că această industrie are evaziune zero şi datoria statului este să investească în industrii care au evaziune zero.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ciolacu a afirmat că este impresionant ceea ce Philip Morris a clădit în 30 de ani în România. 
“Cu adevărat este impresionant ce s-a reuşit a se clădi în aceşti 30 de ani în acest loc. Este impresionantă tehnologia de vârf pe care o folosiţi, designul produsului şi nu în ultimul rând, comunitatea pe care aţi creat-o cu angajaţii acestei afaceri, nivelul ridicat al condiţiilor de muncă, facilităţile pe care le aveţi pentru lucrătorii dumneavoastră, media de vârstă de 35 - 36 de ani arată conexiunea în cei 30 de ani cu experienţa şi cu tinereţea şi mai ales nivelul investiţiei. Până acum s-au investit aproape 600 de milioane de dolari. Urmează o investiţie iarăşi de aproximativ 130 de milioane de dolari în viitor. Sunt cifre care Impresionează şi fac ca dumneavoastră să fiţi un contribuitor la bugetul statului foarte important. Aţi plătit impozite de aproximativ 500 de milioane de euro. Este o cifră impresionantă”, a declarat Ciolacu.
El a precizat că 90% din producţia Philip Morris merge la export. 
“Mai mult, faptul că 90 la sută din producţia dumneavoastră merge în acest moment la export pe mine, ca şi prim-ministru, nu poate decât să mă bucure, pentru că mai echilibrăm din balanţa comercială a României. Însă, dincolo de business trebuie ca toată lumea implicată să înţeleagă că avem cu toţii o uriaşă responsabilitate şi anume să conştientizăm foarte clar că orice dependenţă, fie la tineri sau la adulţi, trebuie să fie evitată şi combătută. Spunea domnul Bucurenci (n.r. - Dragoş Bucurenci, director External Affairs Philip Morris România), cu nişte cuvinte mai alese, că trebuie să avem acest choice, de a alege răul mai mic sau răul mai mare. Şi ca părinte, cred cu tărie că nicotina, consumul de tutun, în orice formă ar fi el realizat, nu aduce nici un beneficiu sănătăţii individuale sau colective. De aceea, chiar acum câteva săptămâni, guvernul pe care îl conduc a aprobat o hotărâre prin care produsele de tutun încălzit se supun avertismentelor de sănătate”, a mai transmis Ciolacu.
El a adăugat că lumea trebuie să fie informată şi trebuie să cunoască riscul. 
“Părerea mea, dar asta nu înseamnă că trebuie să ţineţi cont de ea, este că lumea trebuie informată, lumea trebuie să cunoască adevărul, să cunoască riscul şi mai ales să aleagă. Noi creăm oportunităţile. Ducem informaţia către populaţie şi populaţia alege şi sunt ferm convins că faceţi acest lucru şi e o prioritate pentru dumneavoastră ca populaţia să fie cât mai informată”, a completat premierul. 
El a mai afirmat că această industrie are evaziune zero. 
“Nu pot să nu vă spun şi faptul că industria dumneavoastră are evaziune zero. Asta în România, unde avem unul dintre cele mai înalte nivele ale evaziunii din Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, cred că datoria noastră, a Guvernului României, a mea, a ministrului de Finanţe, a ministrului Economiei, să investim cât mai mult în industrii care au evaziune zero. Cred că numai aşa, consolidând această relaţie între guvern şi investitori, mai ales în domeniile care au înţeles foarte bine că un stat se consolidează şi sustenabil şi prin taxele şi impozitele pe care le colectează, nu poate să fie decât un partener serios al oricărui guvern al României. Am să încurajez în continuare orice investiţie în această locaţie şi nu numai. Cred că suntem după Polonia, al doilea mare exportator al acestui produs, undeva la egalitate cu Germania”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.