Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că orice joc politic trebuie să înceteze în situaţia de criză în care se află România şi că PSD înţelege miza acestui moment. "Suntem un partid responsabil şi i-am invitat pe toţi colegii mei să înţeleagă criza prin care trecem", spune el. Ciolacu susţine că a avut de luat o decizie grea: de a vota un guvern care nu merită să fie votat sau de a prelungi criza politică. "Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, alături de colegii mei, voi face toate eforturile ca mâine să avem un guvern funcţional", spune Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciolacu afirmă, într-o înregistrare video, că este o situaţie de criză fără precedent, un moment în care este important să facem mai mai puţină politică şi să fim mai responsabili.

 

El spune că România are nevoie de stabilitate, de cooperare între toate forţele politice.

"Astăzi, acum, este ziua în care orice joc politic trebuie să înceteze. PSD înţelege miza momentului. Suntem un partid responsabil şi i-am invitat pe toţi colegii mei să înţeleagă criza prin care trecem. În momentele dificile, PSD a fost mereu alături de români. De aceea, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, alături de colegii mei, voi face toate eforturile ca mâine să avem un guvern funcţional", susţine Ciolacu.

El afirmă că a avut în faţă "o decizie extrem de grea".

"Să votăm un guvern care nu merită să fie votat sau să lăsăm să se prelungească o criză politică, cu efecte asupra românilor. Un premier propus de PSD s-ar fi lovit de refuzul preşedintelui, care a spus de multe ori că nu vrea să pună premier social-democrat. Un astfel de scenariu ar fi perpetuat criza politică, iar costurile le-ar fi suportat tot românii. Este evident că Ludovic Orban şi membrii cabinetului său au greşit enorm faţă de români, în primul rând fiindcă au pus interesul lor politic înaintea siguranţei sănătăţii românilor", mai spune el.

El menţionează şi felul în care PNL a gestionat criza din sănătate şi faptul că "Florin Cîţu a fugit de răspundere".

"Şi acum, în timp ce noi suntem în Parlament şi căutăm soluţii pentru a avea urgent un guvern cu puteri depline, reprezentanţii PNL s-au izolat în vilele de protocol", spune el.

El adăugă că este sigur că aceia care au greşit vor fi traşi la răspundere pentru "iresponsabilitate".

"Chiar şi aşa, îi rog pe colegii mei din PSD să înţeleagă această situaţie excepţională şi să ne facem datoria. Am luat măsuri pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii de maximă suiguranţă. PSD va fi în continuare singura forţă politică responsabilă şi partidul care poate asigura stabilitate şi siguranţă pemtru români", mai spune Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.