Marcel Ciolacu a declarat că suntem la limita dezastrului sanitar şi a precizat că „Iohannis trebuie să renunţe la aura de «Otto cel Mare» şi să cheme urgent toate partidele la consultări, alături de cei mai buni specialişti pe sănătate pe care îi are România”. Liderul PSD mai spune că este rapid nevoie de un pact pentru sănătate, pe care toate partidele să şi-l asume ferm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„S-a ajuns prea departe! Suntem la limita unui dezastru sanitar! România nu-şi mai permite un preşedinte care, în permanenţă, să divizeze societatea, să împartă românii în buni şi răi, în peneliştii buni şi restul, toţi ceilalţi, răi şi vinovaţi! Iohannis trebuie să renunţe la aura de «Otto cel Mare» şi să cheme urgent toate partidele la consultări, alături de cei mai buni specialişti pe sănătate pe care îi are România”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook. 
 
El a adăugat că e necesar un pact pentru sănătate asumat de toate partidele politice, fiindcă după alegerile parlamentare va fi prea târziu pentru mulţi dintre români.
 
„Este nevoie rapid de un PACT PENTRU SĂNĂTATE, pe care toate partidele să şi-l asume ferm. Este nevoie să punem rapid capăt haosului care a cuprins sistemul de sănătate. Viaţa oamenilor trebuie salvată, nu ignorată! Pentru că, după alegeri, domnule Iohannis, pentru mulţi dintre români va fi deja prea târziu!”, a conchis Ciolacu. 
 
Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri că pot fi organizate alegerile parlamentare pe 6 decembrie şi dacă sunt respectate regulile sanitare nu creşte riscul de răspândire a coronavirusului, lucru precizat şi de specialişti.
 
„Din punctul mei de vedere şi nu doar al meu ci şi al multor specialişti organizarea de alegeri nu creşte riscul de răspândire a virusului, în condiţiile în care regulile sunt respectate de autorităţi. Democraţia înseamnă alegeri în care cetăţeni stabilesc cine să îi reprezinte în instituţiile publice”, a declarat vineri Orban.
 
Numărul total al cazurilor de COVID-19 a trecut de 200.000 după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 5.028 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 - cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei. În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 35.351 de teste. De asemenea, s-au înregistrat şi 82 de decese, bilanţul fiind de 6.245. În prezent, 782 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3,33.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.