Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a afirmat că încă există o discuţie în legătură cu supraimpozitarea pensiilor speciale, deoarece este „lipsit de orice logică” ca veniturile din pensie să fie mai mari decât în timpul activităţii. Liderul PSD a mai spus că va exista o abordare comună în coaliţie cu privire la pensiilor speciale parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este o discuţie în continuare privind supraimpozitarea pensiilor speciale. Nu am găsit forma cea mai bună. Eu, din punctul meu de vedere, cred că nu poţi să ai o pensie mai mare când ai ieşit la pensie sau venituri mai mari când ai ieşit la pensie decât când ai fost activ. La acea diferenţă, din punctul meu de vedere, cred că s-ar impune şi o impozitare de 99%. Este lipsit de orice logică economică că în timpul activităţii am nişte venituri şi când ies la pensie am venituri mai mari decât am avut în timpul activităţii", a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu ideea supraimpozitării pensiilor speciale.
 
El a adăugat că cei din coaliţie încearcă să vină cu soluţii privind pensiile speciale ale parlamentarilor, după ce a apărut motivarea CCR la decizia referitoare la neconstituţionalitatea eliminării acestora.
 
„Aici încercăm să venim cu soluţii. Motivarea este în primul rând pentru trecut, să vedem pentru viitor care va fi abordarea. Parlamentarii, de acum încolo, cu excepţia lui Marcel Ciolacu, care nu are pensie specială, vom vedea ce abordare există în urma motivării şi deciziei Curţii Constituţionale, pe care nu vreau să o comentez. Aţi citit motivarea şi aţi văzut abordarea din motivare. Cu alte cuvinte, vom veni respectând motivarea. E normal să avem o abordare comună în coaliţie pe acest subiect”, a explicat liderul social-democraţillor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.