Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seară, că nu este sociolog pentru a ştii dacă PNL are sau nu probleme în sondaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să existe şi în politică o linie roşie, peste care nu treci, să nu mai minţi oamenii”, a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, preşedintele PSD.

Întrebat dacă va fi haos în coaliţie din cauză că PNL are probleme în sondaje, Ciolacu a afirmat: ”Nu ştiu dacă au probleme în sondaje sau nu, nu sunt sociolog şi nu...Eu vorbesc aproape zilnic cu preşedintele PNL. Mai mult, vorbesc de câte ori este nevoie. Avem o comunicare şi încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru România”.

Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP, la comanda News.ro, declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în intenţiile de vot, cu 28,7%, urmat în ordine de PNL şi AUR. Diferenţa PNL-AUR este 0,3%.

În cazul întregului eşantion, care include toţi votanţii, indiferent dacă merg sau nu să-şi exercite dreptul de vot, dar care şi-au declarat opţiunea pentru unul dintre partidele incluse în întrebarea privind scrutinul parlamentar, PSD se menţine pe primul loc, cu 29,5 % din opţiuni, însă poziţia a doua revine AUR, urmat la diferenţă de 4 procente de PNL. USR ar avea în prima variantă 14,6%, iar în cea de a doua 14,1 %. Partidul Dianei Şoşoacă urcă la 4%, comparativ cu luna precedentă.

Numărul celor care spun că nu merg la vot a scăzut sub 20%, în condiţiile în care, la precedentul sondaj, aproape un sfert dintre cei chestionaţi nu intenţionau să participe la vot.

 ”Principalele trei partide, PSD, PNL şi AUR sunt într-un uşor regres al intenţiei de vot comparativ cu luna precedentă. Doar USR şi SOS România înregistrează creşteri uşoare”, remarcă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.