Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a negat, luni seară, că ar exista o înţelegere între el şi premierul Ludovic Orban, astfel încât alegerea primarilor să se facă într-un singur tur, dar să existe alegeri anticipate, în iunie. ”Este o temă falsă”, spune Ciolacu, precizând că PSD vrea să scape de Ludovic Orban care este ”o catastrofă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca să fi existat o astfel de înţelegere, Guvernul României n-ar fi trebuit să vină cu o lege nici chiar de asumare cu privire la modificarea alegerilor electorale, respectiv locale. Nu văd unde este înţelegerea? Ei au venit cu modificarea în Parlament, ne-a conferit Opoziţiei dreptul de a depune o moţiune, lucru pe care l-a şi făcut şi o vom vota cât de curând. Dacă ar fi existat o înţelegere, Guvernul nu ar fi făcut acest asalt asupra modificărilor legislative. Este o temă falsă”, a spus Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3, întrebat dacă există vreo înţelegere între el şi Ludovic Orban cu privire la alegeri.

Ciolacu spune că nu a avut nicio discuţie, nici măcar telefonică, cu Ludovic Orban, cu atât mai puţin negocieri politice.

”Eu nu am avut niciun fel de negociere politică cu Ludovic Orban. Astăzi ne-am văzut în Parlament, ne-am salutat ca doi oameni civilizaţi şi atât. Nu m-am văzut şi nu am comunicat, nici măcar la telefon. Nu-mi place să mă scuz. Ce anume să negociez cu Orban? Noi vrem să scăpăm de el. Orban e o catastrofă!”, a mai spus Marcel Ciolacu .

Acesta susţine că nu vor exista alegeri în două tururi pentru că, şi dacă nu trece moţiunea de cenzură, PSD va ataca la CCR legea.

Ciolacu a spus că modificarea legii electorale cu atât de  puţin timp înaintea alegerilor este ”un abuz de putere”, iar o eventuală OUG în acest domeniu ar fi ””un abuz de serviciu”.

”Nu ştiu dacă ministrul Justiţiei îi va aviza o eventuală OUG pe alegerea primarilor în două tururi. Categori ar fi un abuz în serviciu. Nu ştiu cum ar da ministrul Justiţiei un aviz pe aşa ceva”, a mai spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.