Premierul Marcel Ciolacu a discutat, vineri, cu Alin Uşeriu şi Marcel Iureş, reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social, pentru a găsi soluţii ca Via Transilvanica, primul traseu turistic pedestru de lungă distanţă din România, să poată fi dezvoltat şi pus în valoare. ”Guvernul va iniţia un proiect de lege cu privire la instituirea şi administrarea acestui nou tip de traseu turistic, traversarea anumitor tipuri de zone cu regim special şi modalităţi de control pentru menţinerea specificului traseului”, a afirmat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-am întâlnit astăzi cu Alin Uşeriu şi Marcel Iureş, reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social, pentru a găsi – împreună! - cele mai bune soluţii prin care Via Transilvanica, primul traseu turistic pedestru de lungă distanţă din România, să poată fi dezvoltat şi pus în valoare”, a arătat Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că Via Transilvanica va traversa  România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, având o lungime de 1.400 de kilometri şi fiind destinat drumeţiei pe jos, cu bicicleta sau călare.

”Îmi doresc ca Via Transilvanica să devină un motor de regenerare şi de dezvoltare economică pentru cele peste 400 de sate şi cătune pe care le traversează, localităţi care şi-au păstrat nealterate patrimoniul natural, arhitectura şi tradiţiile. Iar, pentru aceasta, Guvernul va iniţia un proiect de lege cu privire la instituirea şi administrarea acestui nou tip de traseu turistic, traversarea anumitor tipuri de zone cu regim special şi modalităţi de control pentru menţinerea specificului traseului”, a afirmat Ciolacu.

Întâlnirea a avut loc cu ocazia Zilei Sustenabilităţii în România, au precizat reprezentanţii Guvernului.

Totodată, premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe reprezentanţii Asociaţiei pentru succesul obţinut recent de acest proiect, care a primit Premiul Publicului la European Heritage Awards 2023, iar acum poate fi parcurs şi virtual, pe Google Maps. 

Potrivit sursei citate, această recunoaştere spune multe despre interesul şi suportul generat de acest proiect atât în ţară, cât şi peste hotare. Şeful Executivului s-a declarat un susţinător al continuării acestui model de dezvoltare durabilă a turismului lansat în 2018 de Asociaţia Tăsuleasa Social. În acest sens, premierul Marcel Ciolacu şi-a exprimat sprijinul pentru asigurarea cadrului legal prin care Via Transilvanica să fie recunoscut ca traseu pedestru de interes naţional şi să beneficieze de sprijin pentru a fi continuat, inclusiv prin corelarea planurilor sale dezvoltare cu Strategia Naţională din Domeniul Turismului şi cu Strategia Naţională de Dezvoltare a Ecoturismului. 
 
”Guvernul este un partener deschis al iniţiativelor societăţii civile şi al comunităţilor locale. Via Transilvanica poate deveni un real motor de regenerare şi de dezvoltare economică pentru zonele rurale care şi-au păstrat nealterate patrimoniul natural, arhitectura şi tradiţiile. Este un model de sustenabilitate în turism pe care îl putem multiplica şi prin proiecte similare viitoare, de care românii să se simtă fie mândri”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, care a apreciat că dezvoltarea şi promovarea acestui proiect ar putea fi perfect integrată în campania demarată deja ”Cumpără româneşte”.
 
La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, ministrul Cercetării, inovării şi digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, secretarul de stat Roxana Mînzatu şi consilierul de stat Mihaiela Frăsineanu. Din partea Asociaţiei Tăşuleasa Social au participat preşedintele Asociaţiei, Alin Uşeriu, şi Marcel Iureş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.