Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat, joi, în şedinţa de Guvern, pe toţi cei implicaţi în modificarea PNRR, el precizând că mulţi spuneau că nu vor reuşi. Şeful Executivului a arătat că cel mai important este că au reuşit să elimine acel prag toxic de 9,4% din PIB, care condamna pensionarii la îngheţarea veniturilor pe următorii 50 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să îi felicit pe toţi cei implicaţi în modificarea PNRR şi negocierea acestuia cu Comisia Europeană. Ştiu că mulţi spuneau că nu vom reuşi dar prin acest efort coordonat al întregii echipe, argumentele şi cifrele corecte au convins Comisia să accepte acest plan”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că ”cel mai important este că au reuşit să elimine acel prag toxic de 9,4% din PIB, care condamna pensionarii români la îngheţarea veniturilor pe următorii 50 de ani”.

”Acum putem aplica noua lege a pensiilor generale, în aşa fel încât pensionarii să aibă garanţia că an de an au un venit care să le protejeze nivelul de trai”, a mai spus Ciolacu.

Premierul a subliniat că ”tot legat de PNRR este programul RePowerEU, unde au obţinut 1,4 miliarde de euro, în special pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi eficenţa energetică a locuinţelor. ”Astfel, sprijinim direct consumatorii, 60.000 de gospodării vor putea accesa acest program, valoarea fiecărui grant fiind de aproximativ 10.000 de euro, cumulat”, a spus Ciolacu.

Premierul a mai declarat că simultan, s-a delocat şi Programul Casa Verde-Fotovoltaice.

”Administraţia Fondului pentru Mediu pregăteşte o nouă sesiune, unde de această dată cu certitudine nu vom mai avea probleme în desfăşurare”, a spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.