Liderul PSD, Marcel Ciolacu, întreabă Guvernul, vineri, într-o postare pe Facebook, ce a făcut cu banii, acuzând că s-au cheltuit 12 milioane de lei, ”înainte ca Guvernul să fi dat măcar un singur 1 leu pentru stimularea economiei şi pentru protejarea populaţiei vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul ne anunţă că am ajuns la fundul sacului! Iar asta înainte de a fi dat stimulente pentru salvarea companiilor şi a locurilor de muncă, înainte ca IMM-urile să fi primit capital de lucru, înainte ca măcar un singur român să fi primit acceptul de a-şi amâna ratele la bancă! Ce aţi făcut cu banii domnilor guvernanţi? S-au cheltuit cu 12 miliarde lei în plus, înainte ca Guvernul să fi dat măcar un singur 1 leu pentru stimularea economiei şi pentru protejarea populaţiei vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus”, a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acestaafirmă că, în octombrie 2019, PSD a lăsat un deficit bugetar de doar 2,8%, a şasea cea mai mică datorie guvernamentală din UE, ca pondere în PIB, şi 25 de miliarde de lei pentru zile negre în bufferul din Trezorerie.

”Unde s-au dus aceşti bani domnule Orban? Pe ce s-au dus cele 28 de miliarde lei pe care le-aţi împrumutat în primele 3 luni de guvernare? Cum s-a ajuns acum la un minus de 20 de miliarde lei la venituri? Nu cumva pentru că aţi făcut o gafă monumentală invitând firmele să nu mai plătească nimic la buget timp de 3 luni şi că aţi eliminat dobânzile şi penalităţile?”, a mai scris Ciolacu.

”Nu vă reproşaţi că aţi tăiat 22% din bugetul Sănătăţii, după ce, la finalul anului trecut aţi risipit 17 miliarde lei pe despăgubiri discreţionare, pe alocări electorale către primarii PNL, pe rambursări neverificate de TVA sau pe achiziţii în domeniul Apărării care acum nu ne folosesc la nimic? Unde este credibilitatea despre care spuneaţi că vă va permite să vă împrumutaţi la dobânzi mici? Băncile din România nu vă mai împrumută nici la dobânzi mari! Iar pe pieţele externe toţi investitorii au fugit de titlurile româneşti”, a continuat liderul social-democrat.

Acesta acuză, din nou, Guvernul că nu are soluţii decât austeriatea.

”Până acum, singura soluţie de la Guvernul PNL este - din nou! - aceeaşi austeritate! Şomaj tehnic în masă şi tăieri masive de venituri! România e singura ţară din lume care taie venituri când cererea este la pământ! Cu ce să cumpere oamenii ceea ce produc firmele? Chiar nu vedeţi că duceţi ţara într-o direcţie greşită?! De ce vă încăpăţânaţi să refuzaţi dialogul la care v-am invitat, pentru a găsi împreună, cu toate partidele parlamentare, soluţiile pentru ieşirea din această criză?”, a mai scris Ciolacu.

Acesta invită PNL în Parlament pentru a stabili ”împreună soluţiile bune pentru România”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.