Marcel Ciolacu a afirmat că guvernanţii ar trebui să refacă urgent Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro dacă Barna, Ghinea şi toţi ceilalţi puberi din Guvern mai continuă mult să confunde cerinţele ferme ale Comisiei Europene cu protocoale lor de doi bani de la şedinţele de terapie din coaliţie”, a mai spus liderul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În loc să crape de îngâmfare şi autosuficienţă, guvernanţii ar face bine să pună capul în pământ de ruşine şi să refacă urgent Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro dacă Barna, Ghinea şi toţi ceilalţi puberi din Guvern mai continuă mult să confunde cerinţele ferme ale Comisiei Europene cu protocoale lor de doi bani de la şedinţele de terapie din coaliţie”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook. 
 
El a sugerat şi măsuri pe care să le preia guvernanţi pentru ca PNRR să treacă de filtrul Comisiei Europene. 
 
„De exemplu, dacă vreţi să treceţi vreodată de filtrul Comisiei, puneţi mâna şi copiaţi măsurile acestea:
 
1. Bani în mână ajutoare pentru IMM-urile afectate de pandemie, nu împrumuturi cum propune Guvernul.
 
2. Centre medicale aproape de cetăţeni, pentru creşterea accesului la serviciile de sănătate – o astfel de reţea de centre medicale de proximitate ar fi accelerat semnificativ campania de vaccinare.
 
3. Dezvoltare de secţii ATI suplimentare şi formarea personalului medical, pentru creşterea capacităţii de răspuns a sistemului medical românesc în cazul unor alte pandemii.
 
4. Perfecţionare profesională continuă pentru toţi cetăţenii, astfel încât să îşi poată găsi mai uşor locuri de muncă şi pentru a oferi antreprenorilor forţă de muncă bine calificată.
 
5. Fabrici de producţie de alimente sănătoase în România – care să proceseze produsele agricole autohtone şi să reducă importul uriaş de alimente de proastă calitate din afară.
 
6. Tehnologii moderne şi verzi în fabricile româneşti – pentru dezvoltarea industriei naţionale şi adaptarea la cerinţele pentru protecţia mediului”, a mai precizat liderul PSD.
 
Acesta a mai transmis Guvernului să vină cu PNRR în Parlament.
 
„Şi da, veniţi cu Planul în Parlament! Singuri aţi demonstrat că nu puteţi nimic! E timpul să ascultaţi de opoziţie, de autorităţile locale, de patronate, de sindicate, de mediul de afaceri sau de societatea civilă! Exact cum v-a transmis şi Comisia Europeană!”, a conchis Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.