Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri seară, că au fost finalizate toate listele pentru Parlament, existând unele modificări în urma deciziei "ca niciun candidat al PSD să nu fie trimis în judecată pentru o speţă penală". El a arătat că, în Vrancea, listele sunt deschise de Nicuşor Halici (Camera Deputaţilor) şi Angel Tîlvăr (Senat). "Domnul Oprişan doreşte să meargă şi să rămână la CJ, în funcţia de vicepreşedinte al CJ. (...) mă bucur că a luat această decizie", a spus Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am finalizat toate listele pentru Parlamentul României, atât la Cameră, cât şi la Senat, în această seară, a durat mai mult deoarece au fost anumite modificări în urma deciziei luate de către mine şi colegii mei la prânz ca niciun candidat al PSD să nu fie trimis în judecată pentru o speţă penală", a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri seară.

El a spus că au fost 4 sau 5 modificări din ţară.

"În acest moment PSD este pregătit pentru lupta hotărâtă de către Guvern pentru 6 decembrie. Am urmărit şi eu ieşirea preşedintelui Iohannis, se continuă în acelaşi ritm. Începutul discursului preşedintelui încearcă să fie preşedintele României, şi pe urmă devine preşedintele PNL, cu toate că astăzi am avut iarăşi un număr record de infectări de coronavirus. Îmi pare rău că dl preşedinte rămâne în acest regim politic şi într-o agendă politică a unui singur partid, PNL", a continuat Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că se aştepta ca preşedintele să facă un apel către toate forţele politice să aibă o discuţie privind criza sanitară cu care se confruntă România.

"Noi, PSD, am hotărât să trimitem cei mai buni specialişti din domeniul medicinei în acest moment din România în Parlament pentru a duce această luptă şi legislativ, repet, o luptă care va fi de durată. Dacă anumite probleme economice le putem îndrepta, cum ar fi împrumuturile Guvernului Orban şi a dl Cîţu, pe care le vom plăti cu toţii în următorii zece ani, fără să ştim unde au fost folosiţi aceşti bani, sănătatea românilor nu poate fi înapoiată de către absolut nimeni", a susţinut el.

Ciolacu a afirmat că specialiştii ar trebui să spună ce ar trebui făcut în privinţa alegerilor, dacă ar trebui amânate.

Întrebat despre faptul că lista de la Mehedinţi este deschisă de un candidat declarat incompatibil - Alin Chirilă, Ciolacu a replicat: "Nu este nicio excepţie, am vorbit foarte clar de dosare penale şi trimiteri în judecată penale. Acest caz de la Mehedinţi - şi cred că se mai găsesc astfel de cazuri - sunt cazuri civile. Nu cred că acuma o să stau să întreb toţi candidaţii dacă au în Tribunal vreo dispută civilă cu soacrele sau cu rudele".

El a spus că pune la dispoziţie documentele în privinţa candidatului de la Mehedinţi, care "se judecă pentru o amendă cu instituţia, cu ANI".

Întrebat de ce fiul lui Popescu Piedone candidează la Suceava şi ce îl recomandă, Ciolacu a răspuns: "Este un jurist foarte bun, organizaţia a luat această hotărâre, e un candidat tânăr, nu are dosar penal, nu are nicio problemă, eu mă bucur de această candidatură".

Ciolacu a mai fost întrebat despre lista de la Vrancea.

"Dl Tîlvăr deschide lista de la Senat, sunt cei doi capi de listă (alături de Nicuşor Halici - n.r.), dl Oprişan doreşte să meargă şi să rămână la CJ, în funcţia de vicepreşedinte al CJ. (...) Eu vă spun decizia acum câteva minute în cadrul Consiliului Politic Naţional, pe care dl Oprişan a accceptat-o, mă bucur că a luat această decizie", a mai spus Ciolacu. 

La Buzău, listele sunt deschise de Marcel Ciolacu (Camera Deputaţilor) şi Lucian Romaşcanu (Senat), la Vrancea de Nicuşor Halici (Camera Deputaţilor) şi Angel Tîlvăr (Senat), la Alba de Călin Gheorghe Matieş (Senat) şi Radu Marcel Tuhuţ (Camera Deputaţilor), la Cluj de Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu (Camera Deputaţilor) şi Vasile Dîncu (Senat), la Dolj de Ion Prioteasa (Senat) şi Alexandra Presură (Camera Deputaţilor), la Giurgiu de Robert Cazanciuc (Senat) şi Marian Mina (Camera Deputaţilor),la Galaţi de Marius Humelnicu (Senat) şi Aurel Nechita (Camera Deputaţilor), iar la Arad de Mihai Fifor (Camera Deputaţilor) şi Eusebiu Pistru (Senat).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.