Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că trebuie finalizată rapid ordonanţa de urgenţă de reducere a cheltuielilor bugetare şi a precizat că avem nevoie de un proiect echilibrat şi clar prin care să fie demarată prima reformă profundă a administraţiei de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că un proiect aflat în primă lectură se referă la accelerarea absorbţiei de fonduri europene din exerciţiul financiar 2021 – 2027. 
 
“Alt proiect important vine de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, este azi în primă lectură. Se referă la accelerarea absorbţiei de fonduri din exerciţiul 2021 - 2027. Sunt fonduri care pot veni în România încă din acest an. Estimarea domnului ministru Câciu este că astfel putem solicita Comisiei anul acesta, plăţi de minimum 500 de milioane de euro. Sunt bani care se adaugă deja celor circa 750 de milioane de euro primite de către România pe exerciţiul financiar 2021 – 2027”, a precizat Ciolacu.
 
El a mai anunţat că trebuie finalizată rapid ordonanţa de urgenţă de reducere a cheltuielilor bugetare. 
 
“Închei rugându-l pe domnul ministru al Finanţelor, Marcel Boloş, să finalizăm rapid ordonanţa de urgenţă de reducere a cheltuielilor bugetare. Avem nevoie de un proiect echilibrat şi clar prin care să demarăm primă reformă profundă a administraţiei de stat. Şi domnule ministru, indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare. Este nevoie de un stat mai suplu. Este esenţial să reducem costuri şi să comasăm instituţii care se calcă pe picioare şi trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie. Nu de anul viitor şi mai ales nu după alegeri. Abia după ce avem acest proiect care să lanseze o reformă ireversibilă a statului, putem avansa şi cu al doilea proiect al consolidării fiscale pentru a construi un sistem mai corect şi mai echitabil pentru români”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.