Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut apel, luni, la liderii coaliţiei să se aşeze la masă pentru a ajunge la un acord pe modificarea Codului Fiscal. Sunt ferm convin în continuare că nu vorbim de o rupere a coaliţie, sunt ferm convins că trebuie să fim mai atenţi la anumite declaraţii şi să ne reaşezăm la masă şi să venim cu cele mai bune soluţii, a spus preşedintele PSDD, arătând că a avut o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă şi în această dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu vreau ceva normal, un mediu de afaceri aşezat, corect, pe aceleaşi principii şi o protejare a celor cu venituri mici şi mijlocii. Sunt ferm convin în continuare că nu vorbim de o rupere a coaliţie, sunt ferm convins că trebuie să fim mai atenţi la anumite declaraţii şi să ne reaşezăm la masă şi să venim cu cele mai bune soluţii, aşteptate de români”, a spus Ciolacu. 

Preşedintele PSD a menţionat că nu vrea să mute discuţia pe anumiţi miniştri. 

”Fiecare dintre noi suntem trecători prin aceste funcţii, unii mai mult, alţii mai puţin, în funcţie de performanşa fiecăruia. Nu vreau să am această discuţie la ceva punctual”, a spus el, întrebat dacă ministrul Energiei trebuie să vină cu explicaţii în faţa coaliţiei. 

Despre blocajul din coaliţie pe Codul Fiscal, Ciolacu a spus: ”Eu nu vreau nicio modificare. Ori modificăm Codul Fiscal cu o perspectivă, după discuţii cu partenerii sociali, cu un mediu de afaceri echilibrat, fără excepţii. (..)  Încurajăm jocuri de noroc, nu încurajăm sănătatea, staţi şi cu marile companii, care au avut nişte venituri excepţionale în această perioadă. Nu că şi le-au dorit, doamne fereşte, dar le-au avut. (..) Pe o perioadă limitată, aşa cum ai avut şi aceste venituri excepţionale, vii şi cu un efort către societate, de exemplu către zona de sănătate. mergem şi aşezăm lucrurile pe aceste principii, sunt ferm convins că continuăm aceatsă coaliţie şi vom construi”. 

El a arătat că poate a greşit pentru că nu a explicat foarte clar ce crede el că este bine pentru societatea românească. 

”Nu am dat ultimatumuri, nu am dat linii roşii, am explicat principiile cu care eu şi colegii mei din PSD ne aşezăm la masă”, a precizat Ciolacu, arătând că ”nu intrăm în zona de speculaţii”. 

”Din acest moment, ne aşezăm şi discutăm în ficare zi. (..) Avem foarte multe întâlniri şi discuţii. Astăzi, de dimineaţă, am stat de vorbă cu domnul prim-ministru, e un lucru normal, vorbim în fiecare zi”, a mai precizat Ciolacu, arătând că au discutat despre temele urgente cu care se confruntă România. 

El a mai arătat că discută despre modificări la Codul Fiscal care să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023. ”Noi vorbim de ceva care să intre în vigoare peste 6 luni, care este problema? (..) Importanet este ca decizia să fie una justă şi corectă”, a mai comentat Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.