Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat marţi că speră din tot sufletul ca până la încheierea acestei sesiuni parlamentare să închidă legislaţia cu privire la pensiile speciale, să nu fie nevoit viitorul Guvern să vină cu o asumare a răspunderii, într-o sesiune extraordinară. El a mai spus că nu va face niciun rabat la pierderea vreunui euro, din cauza pensiilor speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu suntem cu întârzieri mari. (..) Vă rog să vedeţi întregul tablou european, câte state au depus cererea trei de plată. Eu sper din tot sufletul ca până la încheierea acestei sesiuni parlamentare să închidem legislaţia cu privire la pensiile speciale, să nu fie nevoit viitorul Guvern să vină cu o asumare a răspunderii, într-o sesiune extraordinară şi încet, încet, să închidem toate discuţiile”, a spus Ciolacu despre problemele cu îndeplinirea jaloanelor PNRR. El a explicat că se depune cererea de plată, se validează şi apoi se aprobă banii, un mecanism întreg şi a precizat că proiectul pensiilor speciale trebuie să fie unul care să fie acceptat de către Comisie şi să îndeplinească jalonul din PNRR. ”Nu voi face niciun rabat la pierderea vreunui euro, din cauza pensiilor speciale. Este o discuţie la Comisie, dacă vreţi să intrăm, tehnic, este posibil ca cererea trei să fie acceptată la depunere, poţi să îndeplineşti toate jaloanele dar ea să nu fie deblocată decât în momentul în care terminăm de renegociat partea de Repower EU, respectiv de scădere a 2,11 miliarde de euro din granturile care sunt deja prinse în anumite proiecte în PNRR şi am înţeles că această abordare este la nivel european, nu doar în ceea ce priveşte România”, a explicat Ciolacu. Liderul PSD a mai arătat că avem două restanţe majore, una fiind pensiile speciale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.