Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi, că, dacă există o majoritate pentru alegeri anticipate, se ajunge la anticipate, indiferent dacă vrea sau nu preşedintele. ”Parlamentarii PSD vor respecta decizia partidului”, susţine Marcel Ciolacu, chiar dacă aleşii PSD ar putea să-şi piardă mandatele de parlamentari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele pune în aplicare, conform Constituţiei, ce hotărăşte o majoritate. Dacă există o majoritate pentru alegeri anticipate, se ajunge la anticipate, indiferent dacă vrea sau nu preşedintele”, a eclarat, marţi MArcel Ciolacu.  

Întrebat dacă desemnarea lui Dacian Cioloş este un pas spre anticipate, Ciolacu a afirmat: ”Dacă nu creionează o majoritate, este un pas către anticipate”.  

Întrebat, de asemenea, dacă parlamentarii ar vota pentru ajungerea la anticipate, Ciolacu a afirmat: ”Parlamentarii PSD vor respecta decizia partidului şi, dacă este nevoie să ajungem la anticipate, vor ajunge la anticipate indiferent dacă îşi pierd sau nu mandatele”.  

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că social-democraţii i-au transmis acestuia că fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, indiferent de formaţiunea politică.  

”Din punctul nostru de vedere, se va crea o majoritate pentru anticipate”, a afirmat atunci Ciolacu. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.