Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că decizia privind premierul îi aparţine preşedintelui şi că se profilează tot un guvern de dreapta. El a spus că aproape umătate din timpul alocat întâlnirii, au discutat şi despre pandemie. El a mai afirmat că preşedintele Iohannis nu a spus explicit, a făcut un profil al celui pe care îl propune şi a făcut un apel la responsabilitate” şi că ”ducea într-o direcţie militară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este foarte clar că se doreşte din nou conturarea unui Guvern de dreapta. Vom vedea pe cine nominalizează preşedintele României”, a spus Ciolacu, după consultări. 
 
Marcel Ciolacu a afirmat că PNL nu are opţiuni, ”pentru că are o decizie că nu discută cu PSD”. 
”Aşa ştiu eu, nu cred că încalcă statutul pentru a vorbi cu mine. Nu a existat acest dialog, în acest moment, privind formarea unei majorităţi”, a precizat el. 
Liderul PSD a mai arătat că, potrivit Constituţiei, PSD a câştigat alegerile parlamentare. 
 ”PSD nu poate face parte dintr-un Guvern fără să aibă premierul din partea PSD”, a spus el. 
Întrebat dacă exclude un guvern minoritar cu Nicolae Ciucă premier, Marcel Ciolacu a precizat că în acest moment nu avem un premier desemnat.
”Când vom avea un premier desemnat, vom avea un dialog, pentru formarea unei majorităţi, şi vom vedea ce decizie vom lua. În acest moment nu există o decizie în PSD”, a subliniat liderul PSD.
Despre tensiunile din partid, Ciolacu a arătat că ”cel mai stabil şi mai responsabil partid, în acest moment, este PSD”. 
”Există opinii în interiorul PSD, mă mîndresc cu asta”, a arătat el. 
În ceea ce priveşte şefia Camerei Deputaţilor, Ciolacu a spus că ”PSD nu doreşte nimic, iar lui îi este sufficient că este şef la ”ciuma roşie””.
Întrebat dacă va merge la o discuţie cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, la Vila Lac, Marcel Ciolacu a replicat că, pentru a avea un dialog cu PNL, trebuie să îşi schimbe decizia că nu discută cu PSD.
Ciolacu a precizat că PSD va discuta doar cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi propunerea preşedintelui.
”Preşedintele nu a spus explicit, a făcut un profil al celui pe care îl propune şi a făcut un apel la responsabilitate”, a arătat Ciolacu, adăugând că ”ducea într-o direcţie militară”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.