Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că premierul Ludovic Orban ar trebui să vină în faţa Parlamentului pentru a explica ”ce se întâmplă cu banii” şi s-a întrebat de ce este nevoie de atacarea la Curtea Constituţională a României a legii privind dublarea alocaţiilor copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom face, vom analiza - acesta este discursul primului ministru şi al preşedintelui României de  6 luni încoace. Nu vreţi să ne explicaţi transparent, cum e în orice ţară europeană, peste tot prim-miniştri au mers în faţa Parlamentului şi au dat explicaţii, aşa se întâmplă într-o democraţie: ce se întâmplă cu banii, de ce aţi făcut plăţi la ANRP în avans, de ce opriţi să mai testeze şi Gabriela Firea în Bucureşti? Nu se mai poate continua aşa. Românii trebuie să se lămurească cu ce au de-a face”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR 1, marţi seara.

Întrebat ce părere are despre atacarea la CCR a dublării alocaţiilor, Ciolacu a spus că Guvernul ”şi-a atacat propria ordonanţă la CCR, sunt ridicoli”.

”Noi avem o lege, am auzit că «Vom ataca la CCR». Ce ataci la CCR, Orbane? Ordonanţa ta de prorogare a termenului? Noi asta am respins în Parlament. El a minţit cu bună ştiinţă. Noi în Parlament ne-a venit OUG emisă  de Guvernul condus de Ludovic Orban, de prorogare a termenului, noi am respins această ordonanţă de proprogare a termenului. Şi-a atacat propria ordonanţă la CCR, sunt ridicoli. Dacă noi am respins-o, trebuia să emiţi o nouă ordonanţă de prorogare a termenului. Am înţeles că are ceva cu noi, dar ce are cu copiii? Să explice de ce nu poate să mărească cu 40%”, a declarat Ciolacu.

Curtea Constituţională a anunţat, marţi seară, că va dezbate, în 15 iulie, sesizarea Guvernului cu privire la dublarea alocaţiilor.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.