Marcel Ciolacu a afirmat, referindu-se la imaginile cu primarul din Sectorul 1, Clotilde Armand, care ar fi intrat în camera cu voturi în seara alegerilor, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să intervină pentru că este în pericol democraţia şi să facă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pe această temă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat duminică seara, la Antena 3, că în încăperea unde se aflau voturile nu puteau intra candidaţii.

“În acest moment, democraţia în România se află în pericol. Lucrurile erau evidente de a doua zi după alegeri, când au apărut primele imagini. Acea încăpere unde erau depozitate accesul la acea încăpere nu puteau să-l aibă decât preşedintele Biroului Electoral de Sector însoţit cu reprezentanţii partidelor. Candidaţii sau eventualii reprezentanţi de la ONG-uri şi observatorii nu voie să atingă nici măcar un document. De ce stăm atâtea luni de zile şi aşteptăm un verdict? Ancheta este coordonată de către SIIJ pentru că preşedintele Biroului Electoral este un magistrat. De ce nu există mandate de reţinere către persoanele care nu aveau acces acolo? (…) De ce în nicio imagine nu există un alt candidat în acea clădire decât Clotilde Armand sau preşedintele USR, Dan Barna. De ce nu am fost eu acolo? De ce nu a fost candidatul PSD, candidatul PMP-ului, candidaţii independenţi? Numai ei au fost acolo”, a precizat Ciolacu.

El a menţionat că doreşte să ştie de la Jandarmerie cine a permis accesul în clădirea respectivă.

“Obligaţia de a organiza alegerile este a Guvernului României. Guvernul era condus de domnul Orban şi aveam un ministru de interne. Vreau să ştiu de la Jandarmerie cine a permis accesul în clădire. Orice persoană străină. Acolo nu are voie să intre decât jandarmii, ei manipulează sacii, ei îi predau sigilaţi către judecătorie, deci nu îi atinge nimeni. Ce căutau acolo?” a afirmat liderul PSD. Acesta crede că preşedintele PSD trebuie să intervină în acest caz. “Preşedintele României să intervină pentru că este un pericol la democraţia României. Să intervină şi să ceară public, să facă şedinţă de CSAT, este nepermis aşa ceva”, a transmis Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.