Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că situaţia de la compania aeriană Blue Air era una anunţată, afirmând că fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă ar fi trebuit să ia măsuri atunci când compania a început să nu mai returneze împrumutul luat de la stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vă aduceţi aminte că ANPC-ul a venit şi a tras în semnal de alarmă? Împrumutul respectiv... domnul Drulă, când era ministru, în 2021, când Blue Air nu a mai plătit ratele la împrumutul dat de domnul Orban de 300 de milioane, nu şi-a dat seama că ceva nu funcţionează acolo şi că trebuie să intervină? (...) Iar respectiva companie nu mai bine aveau un dialog cu Guvernul - pentru că e companie românească, pe mine mă doare sufletul să închizi o companie românească, dar dacă nu eşti corect cu statul român... Eu am înţeles că sunt sute de mii de bilete vândute în avans. Vorbim de Caritas aici, pe bilete de avion? Nu s-au văzut aceste lucruri?”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la România Tv.
 
El a spus că, în opinia sa, instituţiile statului trebuie să intervină în acest caz, iar oficialii Blue Air să discute cu autorităţile. 
 
”E o companie românească şi mi-aş dori ca această companie să depăşească... dar nu poţi să sfidezi şi românii, şi autorităţile române, şi statul român care te-a împrumutat şi te-a ajutat la nevoie în timpul pandemiei şi să continui cu această atitudine, fiindcă nu este corectă”, a susţinut Ciolacu.
 
Mai multe curse TAROM au preluat, în ultimele zile, pasageri români cu bilete rezervate la compania Blue Air, care a suspendat cursele aeriene după ce autorităţile au blocat conturile companiei, din cauza datoriilor pe care aceasta le are către Administraţia Fondului de Mediu.
 
Compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat, vineri, că îşi propune să reia zborurile începând din 10 octombrie 2022. Decizia de reluare a zborurilor are în vedere în mod decisiv posibilitatea societăţii de a rambursa tuturor pasagerilor afectaţi sumele datorate şi de a achita tuturor partenerilor comerciali costurile serviciilor prestate în favoarea companiei. Compania le transmite pasagerilor cu zboruri programate până în 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate. Mai mult, societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu 12 septembrie, dată la care anunţase iniţial că va relua zborurile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.