Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că toţi cei aproape 5.000 de delegaţi care au participat la Congresul PNL care a avut loc sâmbătă, la Romexpo, în Bucureşti, ar trebui amendaţi. El îi critică şi pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi pe preşedintele Klaus Iohannis pentru participarea la acel eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu nu am văzut ipocrizie mai mare, să dai vina pe organizator. Nu, dom-le! Toţi cinci mii de oameni care au fost la acel congres trebuiesc amendaţi - aşa au fost amendaţi toţi românii - dacă vrei să aplici legea! Nu iei pe cineva generic, organizatorul, care nu are nume, este exact ca şmecheria aia: specialiştii miniştri mă, dar cum îi chemă, mă? Organizatorul, cum îl cheamă? Organizatorul este Orban. Nu dom-le, aplici legea! Toţi cei cinci mii care au fost acolo să plătească amenda şi atunci să mai amendeze alt român”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România Tv.
 
El l-a criticat şi pe ministrul afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru declaraţia conform căreia s-a aflat sâmbătă la Romexpo în calitate de participant.
 
Ciolacu consideră că preşedintele Klaus Iohannis "a patronat acea întâlnire”.
 
Directorul general al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti Bogdan Berechet a anunţat, în şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, că organizatorul Congresului PNL a fost amendat cu valoarea maximă prevăzută de lege şi anume 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei la evenimentul care a avut loc sâmbătă la Romexpo. De asemenea, poliţiştii au cerut şi înregistrările video pentru a vedea care sunt participanţii la Congresul PNL care nu au respectat distanţarea socială şi purtatea obligatorie a măştii pe toată perioada Congresului.
 
Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a afirmat, marţi, întrebat despre Congresul PNL, sancţionat de poliţişti, că nu a fost acolo în calitate de ministru de Interne sau organizator, ci simplu participant.
 
"Pentru faptul că nu s-au respectat distanţarea când a început procesul de vot, pentru că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă 10.000 de lei”, a transmis Bode.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.