Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că economia României este cu un picior în groapă. ”Consiliul Fiscal vorbeşte despre o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agentiile de rating estimează o explozie a datoriei în PIB la peste 43%”, susţine Ciolacu, care acuză Guvrnul că nu a luat nicio măsură concretă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut. Ce a făcut PNL cu aceşti bani? Nu ştie nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulţi români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supravieţuiască. Economia este cu un picior în groapă. Guvernul nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul? Şomaj şi sărăcie, asta ne aşteaptă. Austeritate”, a scris, dumin ică, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, Consiliul Fiscal vorbeşte despre o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agentiile de rating estimează o explozie a datoriei în PIB la peste 43%.

”Toate cele 3 mari agenţii de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul Guvern! Să ne aducem aminte datele oficiale. În noiembrie şi decembrie 2019, Guvernul PNL a risipit peste 17 miliarde lei din banii publici pentru depăgubiri, plăţi electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă şi achiziţii la preţ dublu de la firme prietene. Reduceri de taxe în favoarea băncilor. PSD a lăsat economia cu creştere economică de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB, o rezervă financiară de 25 miliarde lei şi o pondere a datoriei de 34,6% din PIB”, a mai scris Ciolacu.

Liderul PSD afirmă că, de când a venit la putere Guvernul Orban, ”vedem împrumuturi, împrumuturi şi iar împrumuturi”.

”Au trecut 42 de zile din starea de urgenţă şi nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populaţiei şi de sprijin pentru companii. Polonia are deja funcţional «Scutul pentru apărarea populaţiei şi firmelor împotriva efectelor crizei coronavirus». Polonia ajută populaţia şi firmele cu un program de 10-15% din PIB. La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile şi mulţi dintre oamenii pe care i-aţi trimis în şomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile şi niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin. Cu platforma IMM Invest v-aţi făcut de râs. Cîţu fantastic nu a fost în stare să facă un site ca să susţină IMM-urile, le bagă în faliment şi lasă oamenii fără locuri de muncă”, a mai scris Ciolacu.

Acesta a adăugat: ”Guvernul acesta de incompetenţi nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populaţie şi companii tocmai pentru a duce economia în prăpastie. Urmează să se vaite că nu mai sunt bani de pensii si salarii. Au început deja! Iar după ce pun economia în gard, vor cheama Fondul Monetar Internaţional să-i ajute pentru că sunt incapabili”.

În finalul postării, liderul social-democrat cere testareamasivă a populaţiei pentru a putea fi repornită economia.

”Altfel vom avea tăieri de salarii şi pensii, milioane de şomeri şi o scădere dramatică a nivelului de trai”, susţine Ciolacu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.