Marcel Ciolacu a declarat la Congresul partidului de sâmbătă că în mandatul său, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia va rămâne acolo unde îi este locul şi anume în sala de judecată. El a precizat că PSD trebuie să lase în urmă vechile obiceiuri şi să se modernizeze. Acesta a mai spus că dintre toate guvernările de dreapta cea a lui Ludovic Orban din ultimele nouă luni a fost cea mai rea, iar Executivul trebuie să plece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Redăm mai jos principalele declaraţii ale lui Marcel Ciolacu la Congresul PSD:

„România are nevoie de PSD. România are nevoie de o stângă puternică. Are nevoie de siguranţă, reconstrucţie şi creşterea nivelului de trai. Astăzi doar PSD reprezintă stânga românească şi valorile sale. Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în trecut sau vrem să ne transformăm în partid modern, care se uită spre viitor, spre progres? Societatea românească s-a schimbat, la fel şi nevoile românilor. Vrem să ascultăm oamenii sau să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică. PSD îi va apăra pe cei vulnerabili, pe mame şi copii, pe cei tineri. Dar trebuie să fim aproape de toţi românii din clasa de mijloc, lângă toţi românii care muncesc în HORECA, lângă medici, lângă fermieri, cei care trudesc din greu pentru micile afaceri de familie, lângă cei care vor să se întoarcă în ţară. Suntem puţini în această sală, dar foarte mulţi în ţară. Sunteţi mulţi care aţi muncit enorm în partid. Aţi avut, la fel ca şi mine, rezultate bune. Aţi construit organizaţii puternice. Au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la justiţie. Trebuie să ne rupem astăzi de acest trecut. Justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu la Administraţia Prezidenţială. Reforma în justiţie trebuie făcută de magistraţi, de CSM, de asociaţii.

În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul, în sala de judecată. Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate. Reconstruţia PSD a început. Viitorul PSD e legat de apărarea valorilor în care credem solidaritate, echitate şi şanse egale pentru toţi. Viitorul PSD înseamnă criterii de performanţă pentru cei care ocupă funcţii publice. Viitorul PSD înseamnă toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri. Viitorul PSD înseamnă o strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană. Aceasta e calea PSD, a unui partid modern, cu privire spre viitor şi atent la nevoile cetăţenilor.

Sunt de 30 de ani în PSD şi sunt mândru de asta. De fiecare dată când am fost la guvernare am luat măsuri corecte care au generat creştere economică. Vreau să fim cu toţii mândri că facem parte din partidul care întotdeauna am pus oamenii pe primul loc. Trebuie să fim mândri că am fost iuniţi şi am rezistat în faţa lui Iohannis şi a unor forţe care au avut un singur obiectiv – dispariţia PSD. Vă mulţumesc că în faţa crizei sanitare aţi ales să nu face politică demagogică. Vă mulţumesc pentru că v-aţi mobilizat foarte repede şi le-aţi asigurat celor din linia 1 materiale şi echipamentele sanitare necesare.  

Toate guvernările de dreapta au făcut rău României, dar cele 9 luni de guvernare a lui Orban le-au întrecut pe toate. Acest Guvern a îndatorat ţara pe trei generaţii. PNL şi Iohannis se împrumută cu 1.000 euro pe secundă, dar la români şi firmele româneşti nu a ajuns niciun leu. Raporturile Curţii de Conturi şi anchetele DNA arată jaful făcut de PNL. Un guvern care apără interlopii şi pedofilii trebuie să plece. Un guvern care nu creşte salarii şi pensii trebuie să plece. PSD va continua să îi apere pe cei care au muncit o viaţă şi care merită o pensie decentă. Trebuie să vorbim de creşterea alocaţiilor, a salariului minim, trebuie să protejăm veniturile şi să apărăm drepturile tuturor angajaţilor, mai ales ale celor din companiile private care muncesc mai mult de opt ore pe zi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.