Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că ”PNL va reuşi să îngroape economia românească, dezvoltată şi aşa cu greu în ultimii ani”, în lipsa unor măpsuri concrete. ”La Bruxelles, nu merge nici placa cu «socialiştii răi», nici cea cu greua moştenire! Şi nici cifrele scoase din burtă”, susţine Ciolacu, referindu-se la previzunile economice ale Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia Europeană a spus azi cât se poate de clar că economia României se va prăbuşi în acest an. Scădere economică de 6% şi deficit bugetar de 9,2% din PIB! Indiferent cât de mult mint, indiferent de câte date falsifică, indifrent de extratereştrii sau hackerii care s-au pus, vezi Doamne!, pe ei, realitatea este una singură. Sumbră”, a scris, miercuri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”fără măsuri economice concrete, fără o infuzie serioasă de capital în sprijinul celor care produc valoare adaugată, fără un plan clar şi coerent de redeschidere în condiţii de siguranţă a activităţii economice, PNL va reuşi să îngroape economia românească, dezvoltată şi aşa cu greu în ultimii ani”.

”La Bruxelles, nu merge nici placa cu «socialiştii răi», nici cea cu greua moştenire! Şi nici cifrele scoase din burtă...”, a mai scris Ciolacu.

În România, Produsul Intern Brut va scădea cu 6% în 2020, urmând să crească cu 4,2% în anul 2021, în timp ce inflaţia va atinge valoarea de 2,5% în cursul acestui an, iar în 2021 va fi de 3,1% , iar rata şomajului va ajunge la 6,5% în 2020 şi la 5,4% în 2021, potrivit previziunilor economice publicate miercuri de Comisia Europeană.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.