Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că nu va comenta niciodată deciziile unui magistrat, însă constată că în România justiţia "nu a funcţionat ca într-un stat normal". "Statul de drept, indiferent cine a fost la guvernare - şi vă reamintesc că în primul şi în primul rând omul care răspunde de funcţionarea justiţiei e preşedintele României, iar Partidul Social Democrat de vreo peste 15 ani nu a avut preşedinte al României - nu a funcţionat justiţia cum ar fi fost normal să funcţioneze în România”, susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat miercuri seară, într-o emisiune televizată, dacă crede că în România au fost sau sunt oameni politici importanţi care să fie înlăturaţi prin folosirea de dosare penale, Ciolacu a evitat că răspundă la întrebare, însă a afirmat că justiţia "nu a funcţionat ca într-un stat normal”.
 
"Nu am comentat şi nu o să comentez niciodată o decizie a unui magistrat, fie procuror, fie judecător. Nu am făcut-o şi cred că aşa ar trebui să facă toţi oamenii politici. Nu pot, în schimb, să neg o evidenţă: în justiţie în România nu a funcţionat ca într-un stat normal. Statul de drept, indiferent cine a fost la guvernare - şi vă reamintesc că în primul şi în primul rând omul care răspunde de funcţionarea justiţiei e preşedintele României, iar Partidul Social Democrat de vreo peste 15 ani nu a avut preşedinte al României - nu a funcţionat justiţia cum ar fi fost normal să funcţioneze în România”, a afirmat Marcel Ciolacu. 
 
El consideră că "în continuare nu funcţionează” justiţia, el când exemplul "neimplicării” în rezolvarea dosarului privind alegerile pentru Primăria Sectorului 1, dar invocând şi dosarul Unifarm.
 
Ciolacu a afirmat, referindu-se la premier, că "este penal strategic, fiindcă e penal fiindcă e premier şi strategic pentru că infracţiunea a fost pe teritoriul partenerului strategic”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.