Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Ludovic Orban şi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu să participe la dezbaterile din Senat şi să stea faţă în faţă cu reprezentanţii CSM şi organizaţiile neguvernamentale de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. El a precizat că „virusul nu are culoare politică”, însă „prostia, neputinţa şi lăcomia sunt vopsite în galben”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Premierul Orban şi Ministrul Justiţiei Predoiu trebuie să vină URGENT în Senatul României!! Unde românii trebuie apăraţi, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei! Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputinţa şi Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-şi acoperi furturile, Guvernarea PNL loveşte zi de zi în români”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor mai spune că proiectul de lege privind carantina trimis Parlamentului de către Guvern este „dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor şi libertăţilor românilor”.
 
„Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor şi libertăţilor românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice şi o luăm acum de la capăt în Senat. Le solicit prezenţa premierului şi ministrului Justiţiei la dezbateri, faţă în faţă cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, medici şi pacienţi!”, a completat Ciolacu. 
 
Acesta a adăugat că „în niciun caz NU vom permite transformarea ţării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberaţii! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenţei crase a PNL sunt românii!”.
 
Comisia juridică a Senatului discută vineri, de la ora 14.00, proiectul de lege privind carantina şi izolarea adoptat joi seara de Camera Deputaţilor. Până acum, doar două amendamente au fost depuse la proiectul iniţiat de către Guvern.
 
Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia juridică „atât timp cât va fi nevoie”. El a precizat că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri judiciare. Senatorul PSD a mai spus că începând de sâmbătă va fi convocat plenul Senatului.
 
Senatul este for decizional pe proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Propunerea legislativă a fost adoptată joi seara de Camera Deputaţilor, prim for sesizat. După votul în plenul Senatului, legea urmează să meargă la preşedintele României pentru promulgare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.