Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică seară, că varianta aleasă de PNL, ”aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament, este cea mai proastă”. Liderul interimar al PSD anunţă că luni va fi sesizată Curtea Constituţională cu privire la acest aspect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Părerea mea că calea aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament este cea mai proastă. Într-un fel, au impus prin forţă această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară şi nu numai chiar o dezbatere publică”, a declarat, duminică seară, la B1 TV, Marcel Ciolacu.

Acesta a acuzat Guvernul că a pus ”un glob de sticlă” în jurul informaţiilor privind îmbolnăvirile. Acesta a explicat că nu se referă neapărat la faptul că numărul de îmbolnăviri nu este real, ci că raportarea cazurilor se face în funcţie de interesele Guvernului. 

”Este clar că se joacă cu cifrele. Vreau să-i spun domnului Orban foarte clar: poate noi, politicienii, mai minţim, dar cifrele niciodată nu mint. Au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă. Categoric, mâine o să depun conflict constituţional, deoarece restrângerea de drepturi cetăţeneşti, se specifică foarte clar în Constituţie , se face numai şi numai prin lege”, a mai declarat Ciolacu.

”Lumea poartă mască, dar poată de dragul de o pura, nu poată masca convinşi că trebuie să se protejeze”, susţine Ciolacu.

Liderul PSD acuză o ”lipsă de credibilitate clară” în ceea ce priveşte deciziile luate Guvern.

În legătură cu faptul că Legea 55/2020 prevede că doar instituirea stării de alertă se votează în Parlament, nu şi prelungirea acesteia, preşedintele social-democrat susţine că nu trebuia specificat în lege, întrucât Constituţia este deasupra tuturor legilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.