Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri că a avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României, ascultând declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc. El a cerut serviciilor de informaţii să spună dacă i-au trimis preşedintelui vreo informare vizând acuzaţii la adresa sa şi a PSD. De asemenea, Ciolacu a adresat preşedintelui patru întrebări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele importante ale României. Proiectul referitor la autonomia Ţinurtului Secuiesc a fost respins în Senat acum, nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor.Guvernul a trimis un punct de vedere după patru luni de zile, după trecerea termenului de aprobare tacită. S-a întrebat preşedintele dacă Guvernul lui şi-a făcut treaba? Preşedintele a venit cu un atac grosolan, am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României”, a declarat Marcel Ciolacu.
El a afirmat că asemenea atacuri nu sunt demne de un preşedinte european.
”A fi patriot înseamnă să nu trimiţi românii să moară la cules de sparanghel în Germania. A fi patriot înseamnă să îl aperi pe ambasadorul României la Budapesta când e atacat”, a subliniat liderul PSD.
 
Răspunzând acuzaţiilor preşedintelui, Marcel Ciolacu a precizat că nu a vândut nimeni Ardealul şi nu îl va vinde niciodată.
”Solicit serviciilor de informaţii să spună dacă i-au trimis preşedintelui Iohannis informaţii privind acuzele aduse mie şi PSD”, afirmat el.
 
Ciolacu i-a transmis preşedintelui că românii au toţi nevoie de sprijin pentru a depăşi această criză provocată de coronavirus, nu de un preşedinte care să-i dezbine şi să provoace tensiuni interetnice.
 
”Nu poţi cere solidaritate tuturor dacă tu continui doar cu politica”, a declarat Ciolacu.
 
Liderul PSD a indicat patru întrebări pentru preşedintele Klaus Iohannis: ”1. De ce nu testăm populaţia? 2. De ce Guvernul nu are un program concret şi coerent de relansare economică? 3. De ce avem un milion de şomeri pe care îi lăsaţi să se descurce singuri? 4. De ce guvernul fură pe timp de pandemie prin achiziţii netransparate cu firmele de casă ale PNL?”.
”Nu distrugeţi România, domnule Iohannis, pentru ambiţii prosteşti! Guvernul actual trebuie să vină urgent cu un plan de măsuri pentru salvarea economiei”, a conchis Marcel Ciolacu.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.